Donna Vekić proslavila je treću ovogodišnju pobjedu na WTA turniru kategorije Premier 5 na zemlji Rima, prvu u glavnom ždrijebu. Nakon prolaska dvije prepreke u kvalifikacijama, 21-godišnja Osječanka je na početku glavne priredbe sa 6:1 i 6:2 bila jača od Španjolke Carle Suarez Navarro, 23. tenisačice svijeta, koja je došla na rimski turnir nakon prošlotjednog četvrtfinala Madrida.

Donna se pobrinula da Suarez Navarro ne prođe ni približno toliko dobro u glavnom talijanskom gradu. Golemi dio posla obavila je oduzimanjem šest Španjolkinih servisa u meču, po tri u svakom setu, a ostatak je stigao sa spašenih 10 od 11 ‘break’-lopti s kojima je bila suočena u ovom dvoboju.

Suarez Navarro je došla do svojeg jedinog ‘breaka’ dok je bila u značajnom zaostatku u drugom setu, na Donninom servisu za pobjedu kod 5:1, ali mali produžetak meča nije napravio puno štete hrvatskoj igračici. Vekić je dovršila posao ‘breakom’ u posljednjem gemu dvoboja.

Donna je ovom pobjedom došla do poravnanja na 1-1 u međusobnom omjeru s 29-godišnjom Španjolkom.

Na sljedećoj prepreci u Rimu na putu će biti 13. nositeljica, Amerikanka Madison Keys (14.), koja je na startu sa 6:4 i 6:1 ispratila Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu. Vekić će se drugi put sresti s Keys, od koje je doživjela poraz u jedinom dosadašnjem susretu. Prvi put išle su jedna na drugu preklani u prvom kolu Roland Garrosa, kada je američka igračica slavila sa 6:3 i 6:2.

WTA Rim, prvo kolo:
Vekić (Hrvatska, Q) – Suarez Navarro (Španjolska) 6:1, 6:2

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime