Donna Vekić nije produžila uspješni ovotjedni boravak na WTA turniru kategorije Premier u San Joseu. Petopostavljenu Vekić je na njezinoj prvoj postaji ovogodišnje ljetne sjevernoameričke turneje na tvrdoj podlozi u polufinalu sa 6:4 i 6:3 nadjačala druga nositeljica, Bjeloruskinja Arina Sabalenka, 10. tenisačica svijeta.

Sabalenka je osigurala prolazak dalje u meču u kojem je rano dolazila do rezultatskog kapitala u oba seta, ali potom je morala dodatno raditi nakon što se Donna vraćala u igru.

Bjeloruskinja je brzo stekla prednost u prvoj dionici, u kojoj je vodila s 4:2, no 23-godišnja Osječanka ubrzo je uzvratila poravnanjem na 4:4. Ipak, dalje od toga nije išlo. Sabalenka je osvojila posljednja dva gema u setu, uz ključni ‘break’ pri vodstvu od 5:4.

Druga nositeljica nastavila je svoju pozitivnu seriju s kraja prvog seta i na početku drugog, sa sveukupno pet uzastopnih osvojenih gemova u bijegu do 3:0. Donna je u nastavku seta vratila nadu ‘breakom’ za smanjenje na 3:2, ali odmah potom ponovno je izgubila servis, što se pokazalo odlučujućim za pobjedu bjeloruske tenisačice. Sabalenka je do kraja dvoboja zadržala prednost bez suočavanja s ‘break’-loptom.

Donna je ovim porazom prvi put ostala praznih ruku u susretima s 21-godišnjom Bjeloruskinjom, protiv koje je slavila u njihova prethodna tri ogleda. Ispadanjem na pretposljednjoj prepreci, 23-godišnja Osječanka bila je korak prekratka u potrazi za svojim trećim finalom u sezoni, nakon dvoranske tvrde podloge Sankt Peterburga i trave Nottinghama.

WTA San Jose, polufinale:
Sabalenka (Bjelorusija, 2) – Vekić (Hrvatska, 5) 6:4, 6:3

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime