Donna Vekić bila je na dobrom putu, ali nije išlo do iznenađenja u drugom kolu WTA turnira kategorije Premier Mandatory u Madridu. Donna je na zemljanim terenima glavnog španjolskog grada pala u ogledu s vodećom domaćom tenisačicom Garbine Muguruzom, trećom na svijetu, koja je dohvatila osminu finala s 2:6, 6:4 i 6:1.

Trećepostavljena Španjolka izvukla se nakon seta zaostatka i ‘breaka’ minusa u drugoj dionici dvoboja.

Poslije uvjerljivog prolaska prvom dionicom, 21-godišnja Osječanka je u drugom setu došla do ‘breaka’ u petom gemu i imala je 3:2 sa servisom, ali prednost je trajala kratko. Muguruza se ekspresno vratila u ritam servisa, a poslije preokreta i ulaska u odlučujući set, do kraja dvoboja obavila je posao sa samo jednim izgubljenim gemom.

Vodeća španjolska tenisačica je madridskom pobjedom uzvratila Donni za poraz u jedinom dosadašnjem međusobnom susretu, 2014. u prvom kolu na tvrdoj podlozi meksičkog Monterreya, kada je Vekić slavila sa 7:6(5) i 7:6(2). Muguruza je prolaskom dalje osigurala svoj novi najbolji rezultat na zemlji glavnog španjolskog grada, na kojoj joj je prethodni maksimum bilo drugo kolo.

WTA Madrid, drugo kolo:
Muguruza (Španjolska, 3) – Vekić (Hrvatska) 2:6, 6:4, 6:1

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime