Donna Vekić i Petra Martić preskočile su svoje prve prepreke na ovogodišnjem Australian Openu. Donna je prvog dana glavnog turnira u Melbourneu sa 6:2 i 6:4 svladala Francuskinju Kristinu Mladenovic, nekada 10., a danas 45. tenisačicu svijeta. Petra je prošla bez poteškoća, sa 6:1 i 6:2 protiv britanske suparnice Heather Watson (108.).

U ulozi 29. nositeljice prvog Grand Slam turnira sezone, Vekić je ispratila Mladenovic s tri ‘breaka’ u prvom i još dva u drugom setu. U prvoj dionici sve je brzo otišlo u Donninu smjeru, dok je u nastavku Francuskinja bila blizu povratku nakon što je gubila s 4:1, s dva ‘breaka’ zaostatka. Mladenovic se do kraja meča približila do 5:4, a na servisu za pobjedu 22-godišnje Osječanke u 10. gemu imala je i ‘break’-loptu za povratak u egal, no Vekić je ostala čvrsta u situaciji koja je mogla zakomplicirati meč.

Sljedeći izazov za Donnu bit će drugo kolo protiv Kimberly Birrell (240.), 20-godišnje Australke s pozivnicom.

Martić je trebala malo više od sat vremena za dolazak do svoje pobjede. Watson nije uspjela ozbiljnije parirati 31-postavljenoj hrvatskoj igračici, s Petrinim prolaskom dalje uz tri ‘breaka’ u prvom i dva u drugom setu. Britanka nije došla do ‘breaka’ u meču, s propuštene dvije ‘break’-lopte u uvjerljivom porazu.

Nakon odlično obavljenog posla na startu, Martić će se u drugom kolu sresti s 19-godišnjom Čehinjom Marketom Vondroušovom (72.).

Australian Open, tenisačice, prvo kolo:
Martić (Hrvatska, 31) – Watson (Velika Britanija) 6:1, 6:2
Vekić (Hrvatska, 29) – Mladenovic (Francuska) 6:2, 6:4

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime