Hrvatske tenisačice okupile su se uoči nastupa za reprezentaciju koji ih ovog tjedna čeka na turniru Prve skupine Fed Cupa u britanskom Bathu. Izbornica Iva Majoli će u sastavu imati Donnu Vekić, Janu Fett, Tenu Lukas, Anu Konjuh i Dariju Jurak, a prvi izazov na rasporedu je u srijedu, kada će suparnice biti Turkinje.

Hrvatska će se u prvom dijelu natjecanja u skupini sresti i sa Srbijom i Gruzijom. Za prolazak dalje potrebno je osvajanje prvog mjesta, koje bi donijelo završni susret s pobjednicama skupine u kojoj su Velika Britanija, Mađarska, Grčka i Slovenija. U finalnom susretu odlučivalo bi se o putnicama u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II.

Hrvatsku ekipu će u Bathu predvoditi Donna Vekić, koja je nakon prošlotjednog finala Sankt Peterburga osigurala skok na 25. mjesto WTA ljestvice, što joj je novi najbolji renking u karijeri.

– Jako sam sretna rezultatom. Igrala sam jako dobar tenis, nadam se da mogu tako nastaviti i u Fed Cupu. Dobro se slažemo u ekipi i naravno da nam je cilj da, za početak, budemo prve u grupi – opisala je Donna po dolasku u Bath.

Izbornica Majoli također je bila zadovoljna što je Vekić u pravoj formi.

– Drago mi je za Donnu, pogotovo što i ja sudjelujem u organizaciji turnira u Sankt Peterburgu. Odigrala je turnir iz snova, već dugo nisam vidjela Donnu da igra tako dobar tenis. U finalu je vodila 5:2 u prvom setu, nažalost nije pobijedila, malo je bilo nesreće, malo je ubrzala, malo se stisnula ruka. No, sve u svemu, odigrala je super turnir i dohvatila je najbolji renking u karijeri – osvrnula se Majoli.

– Sada je pred nama jedan od najvažnijih tjedana. Prije mečeva vidjet ćemo tko će nastupati u pojedinačnim mečevima, uz Donnu koja je sigurna, a isto vrijedi za par, u kojem je sigurna Darija Jurak – dodala je hrvatska izbornica.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime