Poslije dva dana bez odigranog meča, Donna Vekić u ponedjeljak će se vratiti u akciju na ovogodišnjem Wimbledonu. Jedina preostala hrvatska predstavnica u singlu na londonskoj travi izborila je svoj prvi seniorski nastup u osmini finala na Grand Slam turnirima, a na početku drugog tjedna slijedi dvoboj s 13-postavljenom Njemicom Julijom Görges, 13. tenisačicom svijeta.

Vekić i Görges u ponedjeljak će se boriti za ulazak u četvrtfinale na terenu broj 3, na kojem je Donna u petak prošla treće kolo protiv Belgijke Yanine Wickmayer. Drugi put u nizu na istom terenu, 22-godišnja Osječanka će se sa sedam godina starijom Njemicom sresti u drugom meču iza 12:30 sati po našem vremenu, nakon završetka ogleda Jelene Ostapenko i Aliaksandre Sasnovič.

Donna će pokušati dohvatiti vlastiti novi najbolji rezultat na Grand Slam turnirima, a isti cilj imat će i Görges, koja do sada nije bila dalje od osmine finala singla na četiri najveća. Njemičin prethodni maksimum na travi Wimbledona bilo je treće kolo, dok je ovogodišnjim probojem do osmine finala ostala četvrta najbolje rangirana tenisačica u ždrijebu – zbog niza poraza igračica iz svjetskog vrha u prva tri kola.

Görges će u londonski ogled ući s 1-0 u međusobnom omjeru s Vekić, sa 6:2 i 6:2 u lanjskoj osmini finala na dvoranskoj tvrdoj podlozi Budimpešte u njihovu jedinom dosadašnjem dvoboju. Još uvijek bez gubitka seta na ovogodišnjem putu na londonskoj travi, Donna će uoči novog susreta imati jaki temelj za vjeru da će u ponedjeljak priča biti sasvim drugačija.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime