Donna Vekić prošla je prvo kolo WTA turnira na zemljanim terenima švicarskog Lugana, s nagradnim fondom od 250 tisuća američkih dolara. Iako je predviđeno da se u Luganu igra na otvorenom, Donna je zbog puno problema s kišom svoj meč odradila u dvorani, s prolaskom sa 6:0 i 7:5 u sudaru s rumunjskom kvalifikanticom Alexandrom Cadantu, 173. na svijetu.

Vekić je u srijedu dugo čekala priliku za izlazak na teren, a nakon što ju je dočekala igrajući pod krovom, u prvom setu sve je brzo otišlo u njezinu smjeru. Druga dionica donijela je teži posao. Cadantu je u tom setu vodila s 4:2, a nakon Donnina preokreta na 5:4, Rumunjka je izdržala servis za pobjedu 21-godišnje Osječanke u 10. gemu.

Donna nije uspjela pri vodstvu od 5:4, ali napravila je završni korak na servisu za meč kod 6:5, do kojeg je došla ‘breakom’ u 11. gemu. Na drugom servisu za pobjedu nije išlo lako, ali iskoristila je petu meč-loptu.

Poslije prolaska kraj rumunjske kvalifikantice, Vekić još ne zna svoju sljedeću suparnicu u Švicarskoj. U osmini finala dočekat će bolju iz startnog ogleda petopostavljene Ruskinje Svjetlane Kuznjecove i Njemice Mone Barthel.

Kuznjecova i Barthel su u srijedu prekinute zbog kiše pri 6:4, 3:6 i 4:3 u korist pete nositeljice, a nastavak je u četvrtak.

WTA Lugano, prvo kolo:
Vekić (Hrvatska) – Cadantu (Rumunjska, Q) 6:0, 7:5

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime