Hrvatski aduti proslavili su šest pobjeda u muškoj i ženskoj konkurenciji na početku tjedna na Tennis Europe turniru prvog ranga u uzrastu do 14 godina u Stockholmu. Za dobre vijesti s dvoranske tvrde podloge glavnog švedskog grada pobrinuli su se Mili Poljičak, Luka Mikrut, Bartol Borse, Lucija Ćirić Bagarić, Marijana Majetić i Ema Bubalo.

Poljičak je na startu opravdao status prvog nositelja i ulogu favorita protiv Ivana Pereza Martina, Španjolca s pozivnicom, kojeg je nadigrao sa 6:1 i 6:3. U drugom kolu Miliju će na putu biti Makedonac Kalin Ivanovski.

Mikrut je prošao prvo kolo s 4:6, 6:3 i 6:4 protiv domaćeg predstavnika Jeidena Saidizanda. Lukin sljedeći izazov bit će sudar s 10. nositeljem, Poljakom Olafom Pieczkowskim.

Borse je također izborio drugo kolo u susretu sa švedskim igračem, sa 6:1 i 7:6(5) protiv Elwina Gauffina. Bartol će na narednom koraku ići na 12-postavljenog Francuza Williama Juchu.

Dino Prižmić, Noa Vukadin i Patrik Jurina ispali su na startu. Šestpostavljenog Prižmića je sa 7:6(4), 3:6 i 7:6(7) svladao Slovenac Bor Artnak, dok je od 13. nositelja Vukadina sa 7:5 i 6:3 bio jači Irac Arthur O’Sullivan. Jurinu je s 4:6, 6:2 i 6:0 zaustavio trećepostavljeni Rus Artur Kukasjan.

Ćirić Bagarić, Majetić i Bubalo pobrinule su se za stopostotni hrvatski učinak u prvom kolu ženskog turnira. Lucija je na startu sa 6:2 i 6:0 “isprašila” šestu nositeljicu, Bugarku Katerinu Dimitrovu, Marijana je sa 6:4 i 6:1 slomila Šveđanku Emelie Westin, a Ema je proslavila 3:6, 6:3 i 6:4 protiv finske kvalifikantice Clarisse Blomqvist.

Sljedeći izazov za Ćirić Bagarić bit će drugo kolo protiv Grkinje Michaele Laki. Majetić će se na drugoj prepreci sresti s četvrtom nositeljicom, britanskom predstavnicom Matildom Mutavdžić, dok će Bubalo ići na 11-postavljenu Litavku Patriciju Paukštyte.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime