Sara Svetac, Klara Vukičević, Alen Bill i Stjepan Anišić osigurali su nastup u polufinalu Tennis Europe turnira drugog ranga u uzrastu do 16 godina na zemlji Čakovca. Sara i Alen slavili su protiv suparnika iz inozemstva, a Klara i Stjepan preskočili su svoje četvrtfinalne prepreke pobjedama u hrvatskim dvobojima.

Druga nositeljica Svetac je među najboljih osam na ženskom turniru s 0:6, 6:0 i 6:2 bila jača od petopostavljene Ruskinje Alene Kasatkine. Sara je time došla do polufinala protiv četvrte nositeljice, Slovakinje Salme Drugdove, koja je u četvrtfinalu sa 6:1 i 6:0 svladala sedmopostavljenu Marijanu Majetić.

Trećepostavljena Vukičević je u hrvatskom četvrtfinalnom ogledu s 4:6, 6:1 i 7:5 ispratila devetu nositeljicu Marinu Škegro. Klarina polufinalna suparnica bit će 11-postavljena Slovakinja Irina Balus.

Prvi nositelj Bill je u četvrtfinalu muškog turnira s 4:6, 6:2 i 6:2 nadjačao 11-postavljenog Slovenca Aljaža Kirbiša. Alen će novu pobjedu tražiti u polufinalnom ogledu s petim nositeljem, Mađarom Peterom Dragarom.

Anišić je u četvrtfinalnom susretu dvojice hrvatskih aduta sa 7:6(4), 6:7(2) i 6:2 bio bolji od drugog nositelja Ivana Šodana. Stjepanov sljedeći izazov bit će polufinale protiv četvrtopostavljenog Austrijanca Jana Kobierskog, koji je u četvrtfinalu proslavio 6:0, 4:6 i 6:2 protiv 12. nositelja Roka Stipetića.

Fotografija: TK Split 1950

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime