Šestero hrvatskih predstavnika došlo je do osmine finala juniorskog ITF-ova turnira petog ranga na dvoranskom tepihu Širokog Brijega. Patrik Stepanić, Stipan Madžar, Nikola Bašić i Marko Galić borit će se za četvrtfinale u muškom ždrijebu, a Lana Šipek i Neli Šunjić probile su se među posljednjih 16 u konkurenciji tenisačica.

Drugopostavljeni Stepanić prošao je prvo kolo sa 6:7(4), 6:1 i 6:0 protiv Rusa Eliseja Kalašnikova, a sljedeći izazov bit će mu sudar sa slovenskim kvalifikantom Markom Andrejičem Goljarom. Četvrti nositelj Madžar je na startu opravdao ulogu favorita sa 6:3 i 7:5 protiv Srbina Luke Jankovića, a za korak više borit će se s Ircem Ammarom Elaminom.

Bašić je izborio osminu finala sa 6:1 i 6:2 protiv Rusa Alekseja Abazova, dok je Galić nastavio niz iz kvalifikacija sa 6:0 i 6:3 protiv šestpostavljenog Rusa Nikite Čujeva u prvom kolu glavnog turnira.

Bašićev suparnik u lovu na četvrtfinale bit će treći nositelj, Amerikanac Maksim Bogdanovich. Galić će se u dvoboju kvalifikanata sresti s Nizozemcem Jessejem den Hartogom.

Peti nositelj Mile Matić i kvalifikant Marin Jurković doživjeli su poraze u prvom kolu. Mile je pao sa 6:3 i 6:2 u korist norveškog predstavnika Andreje Petrovića, a Marina je sa 6:1 i 6:4 zaustavio sedmopostavljeni Srbin Hamad Međedović.

Prvopostavljena Šipek dohvatila je osminu finala ženskog turnira sa 6:3 i 6:3 protiv Talijanke Alessije Tagliente. U lovu na četvrtfinale čeka nizozemska kvalifikantica Brandy Hehalatu.

Sedma nositeljica Šunjić je na startu sa 6:1 i 6:3 bila jača od australske predstavnice Angeline Subotić, a u osmini finala srest će se s Ruskinjom Ksenijom Mihajlovom.

Katarina Duić Plumtree, Tara Würth, Lana Brežanin i Andrea Zečević nisu prošle prvo kolo. Osmopostavljena Duić Plumtree pala je sa 6:2, 5:7 i 6:2 u korist Ruskinje Milane Žabrailove, dok je od Würth sa 6:4 i 6:4 bila bolja bosanskohercegovačka kvalifikantica Katarina Trivić.

Brežanin i Zečević bile su praznih ruku u dvobojima s postavljenim igračicama, Lana sa 6:3 i 6:1 u korist Ukrajinke Jelizavete Skorohodove (2.), a Andrea sa 6:2 i 6:3 za Slovenku Sheilu Glavaš (6.).

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime