Ivan Šodan borit će se za naslov u pojedinačnoj konkurenciji, a Marijana Majetić i Sara Svetac osvojile su zajedničku titulu na Kvarner Openu, Tennis Europe turniru trećeg ranga u uzrastu do 16 godina na zemljanim terenima Rijeke.

Sa statusom 12. nositelja, Šodan je nastavio uspješni riječki tjedan s 4:6, 6:3 i 7:6(1) u polufinalu protiv austrijskog kvalifikanta Aleksandra Tomasa. Ivanov suparnik u nedjeljnom finalu bit će prvopostavljeni Slovak Peter Benjamin Privara, koji je sa 7:5, 5:7 i 6:4 svladao trećeg nositelja Dinu Prižmića, drugog hrvatskog polufinalista.

Sara Svetac i Leticia Tarocco doživjele su poraze u ženskom polufinalu singla. Sedmopostavljenu Saru je sa 6:4, 2:6 i 6:2 zaustavila šesta nositeljica, Crnogorka Divna Ratković. Od osmopostavljene Leticije je sa 6:0 i 6:3 bila bolja Slovenka Ela Nala Milič.

Prvopostavljene Majetić i Svetac su u hrvatskom finalu parova slavile sa 6:4, 6:4 protiv drugopostavljenih Petre Marčinko i Leticije Tarocco.

Marijana je dolaskom do kraja proslavila šestu titulu u parovima na Tennis Europe turnirima, prvu u uzrastu do 16 godina. Uoči ovog tjedna, Sara je u parovima u kolekciji imala lanjski naslov u uzrastu do 14 u Vrsaru.

Alen Bill i Noa Vukadin doživjeli su poraz u finalu muških parova. Trećepostavljenu hrvatsku kombinaciju su u borbi za titulu s 3:6, 6:3, 10:7 svladali peti nositelji, Slovaci Peter Nad i Matej Palčo.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime