Franko Škugor dohvatio je četvrtfinale mješovitih parova na US Openu. Surađujući s Rumunjkom Ralucom Olaru, Franko je u osmini finala proslavio 4:6, 6:4 i 16:14 protiv sedmopostavljene slovensko-novozelandske kombinacije Katarina Srebotnik/Michael Venus, a na idućoj prepreci slijedi ogled s još jednim hrvatskim adutom, Nikolom Mektićem, koji je dan ranije izborio četvrtfinale s Poljakinjom Alicjom Rosolskom.

Olaru i Škugor izdržali su meč pun izazova protiv Srebotnik i Venusa. Slovenka i Novozelanđanin imali su set prednosti i vodstvo od 4:2 u drugoj dionici, a kasnije su propustili 7:2 i dvije nepovezane meč-lopte u produženom ‘tie-breaku’, u kojem su bili poen do prolaska dalje pri vodstvu od 10:9 i 14:13, oba puta protiv servisa.

Ivan Dodig nije došao do četvrtfinala u četvrtopostavljenoj kombinaciji s Latishom Chan s Kineskog Tajpeha. Četvrtopostavljeni par predao je Ukrajinki Nadiji Kičenok i Nizozemcu Wesleyu Koolhofu bez borbe zbog ozljede ili bolesti Chan.

Mektić bez nove pobjede s Austrijancem

Za razliku od ‘miksa’, Nikola Mektić nije došao do četvrtfinala muških parova. Surađujući s Austrijancem Jürgenom Melzerom, Nikola je u osmini finala bio praznih ruku protiv Amerikanaca Austina Krajiceka i Tennysa Sandgrena, koji su slavili sa 6:3 i 6:4.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime