Franko Škugor nije došao do nove pobjede s Dominicom Inglotom na njihovu ovogodišnjem zajedničkom putu na travi Wimbledona. Boreći se za finale, 15-postavljeni britansko-hrvatski par ostao je praznih ruku u polufinalnom sudaru sa sedmim nositeljima, Amerikancima Mikeom Bryanom i Jackom Sockom, koji su došli korak do naslova sa 6:3, 6:1, 6:7(11), 6:7(4) i 6:4.

Prva dva seta prošla su u dominaciji američkog para, ali Franko i Britanac su nakon toga učinili stvari puno zanimljivijima. Britansko-hrvatski dvojac je u trećem setu pronašao put nakon šest spašenih meč-lopti, prve na servisu u 10. gemu i još pet u ‘tie-breaku’. U četvrtoj dionici presudio je novi ‘tie-break’, ali peti set nije donio jednako sretni rasplet za 15. nositelje.

Bryan i Sock priveli su meč kraju ‘breakom’ u posljednjem gemu, u kojem su iskoristili svoju sveukupno osmu meč-loptu. Inglot i Škugor su najbolju priliku propustili u ranijem dijelu seta, kod 2:2, kada je američki dvojac držao servis sa spašenom ‘break’-loptom (30:40).

Porazom u polufinalu, Franko je drugu godinu u nizu bio korak prekratak u potrazi za završnicom londonskog Grand Slam turnira. Lani je bio polufinalist u hrvatskoj kombinaciji s Nikolom Mektićem, a tada je slavio austrijsko-hrvatski dvojac Oliver Marach/Mate Pavić, s odlukom sa 17:15 u petom setu.

Dodig bez polufinala s Chan

Ivan Dodig nije dohvatio polufinale mješovitih parova. U trećepostavljenoj kombinaciji s Latishom Chan s Kineskog Tajpeha, s kojom je u lipnju osvojio Roland Garros, Ivan je u četvrtfinalu bio praznih ruku protiv devetih nositelja, Slovenke Katarine Srebotnik i Novozelanđanina Michaela Venusa. Srebotnik i Venus slavili su sa 7:5, 3:6 i 6:0.

Devetopostavljena slovensko-novozelandska kombinacija je drugi put zaredom bila jača od para iz Hrvatske i s Kineskog Tajpeha. U osmini finala proslavili su 4:6, 7:6(2) i 6:4 protiv petih nositelja Hao-Ching Chan i Nikole Mektića.

Wimbledon, tenisači, parovi, polufinale:
M. Bryan/Sock (SAD, 7) – Inglot/Škugor (Velika Britanija/Hrvatska, 15) 6:3, 6:1, 6:7(11), 6:7(4), 6:4

Mješoviti parovi, četvrtfinale:
Srebotnik/Venus (Slovenija/Novi Zeland, 9) – L. Chan/Dodig (Kineski Tajpeh/Hrvatska, 3) 7:5, 3:6, 6:0

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime