Franko Škugor napravio je treći korak s Dominicom Inglotom i došao je do četvrtfinala muških parova na Wimbledonu. U ulozi 15. nositelja, Franko i Britanac prošli su osminu finala s 4:6, 7:6(5), 7:6(6) i 6:3 protiv argentinsko-čileanskog para Maximo Gonzalez/Nicolas Jarry.

Inglot i Škugor će u četvrtfinalu ići na Nizozemca Robina Haasea i Šveđanina Roberta Lindstedta, koji su u osmini finala svladali kombinaciju s još jednim hrvatskim igračem, sa 7:5, 6:3, 3:6, 4:6 i 8:6 protiv osmopostavljenih Nikole Mektića i Austrijanca Alexandera Peye.

Prolaskom u ‘trileru’, Haase i Lindstedt nastavili su ovogodišnji niz protiv Hrvata na travi Wimbledona. U prvom kolu izbacili su 10. nositelje Ivana Dodiga i Amerikanca Rajeeva Rama, a na drugoj prepreci bili su bolji od Antonija Šančića i Bjelorusa Andreja Vasilevskog.

Pavić bez borbe, Mektiću utjeha

Mate Pavić došao je do osmine finala mješovitih parova bez izlaska na teren. U prvopostavljenoj suradnji s Kanađankom Gabrielom Dabrowski, Mate je prošao drugo kolo predajom ukrajinsko-novozelandskog para Ljudmila Kičenok/Artem Sitak bez borbe.

U lovu na četvrtfinale na putu će biti Harriet Dart i Jay Clarke, britanska kombinacija s pozivnicom.

Mektić se utješio za poraz s Peyom prolaskom u suradnji s Hao-Ching Chan s Kineskog Tajpeha. Petopostavljeni par izborio je osminu finala sa 6:2 i 6:4 protiv Rumunjke Raluce Olaru i Francuza Fabricea Martina.

Sljedeći izazov za Nikolu i Chan bit će susret s devetopostavljenom slovensko-novozelandskom kombinacijom Katarina Srebotnik/Michael Venus, koja stoji na putu do četvrtfinala.

Wimbledon, tenisači, parovi, osmina finala:
Haase/Lindstedt (Nizozemska/Švedska) – Mektić/Peya (Hrvatska/Austrija, 8) 7:5, 6:3, 3:6, 4:6, 8:6
Inglot/Škugor (Velika Britanija/Hrvatska, 15) – M. Gonzalez/Jarry (Argentina/Čile) 4:6, 7:6(5), 7:6(6), 6:3

Mješoviti parovi, drugo kolo:
Dabrowski/M. Pavić (Kanada/Hrvatska, 1) – Kičenok/Sitak (Ukrajina/Novi Zeland) predaja Kičenok i Sitaka
H-C. Chan/Mektić (Kineski Tajpeh/Hrvatska, 5) – Olaru/Martin (Rumunjska/Francuska) 6:2, 6:4

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime