Ovogodišnji Australian Open proći će bez braniteljice naslova Serene Williams. Uoči prvog Grand Slam turnira sezone, koji počinje 15. siječnja, Williams je objavila da će preskočiti nastup u Melbourneu s obzirom na to da još nije dovoljno spremna za sve izazove nakon što je propustila najveći dio 2017. zbog trudnoće i rođenja kćeri.

Serena je objavila odluku u poruci na vlastitom profilu na Snapchatu, pojašnjavajući da još uvijek nije na razini na kojoj bi željela biti.

Pripremajući se za povratak na Tour, 36-godišnja Amerikanka prošlog je tjedna bila u akciji u ekshibicijskom meču protiv Jelene Ostapenko u Abu Dhabiju, a taj dvoboj otkrio joj je da će trebati još vremena za vraćanje u pravu formu. Latvijka je u povratničkom meču Williams slavila sa 6:2, 3:6 i 10:5, s odlukom u produženom ‘tie-breaku’ nakon 1-1 u setovima.

Propuštanjem ovogodišnjeg nastupa u Melbourneu, vlasnica 23 naslova u singlu na Grand Slam turnirima nastavit će pauzu koja traje od lanjske titule na Australian Openu. Serena u svojoj poruci nije otkrila kakve planove ima za nastavak sezone i kada bi trebao stići povratak na Tour koji je sada odgodila.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime