Nino Serdarušić odlično je započeo jubilarni 30. ATP turnir u Umagu! S pozivnicom za nastup u glavnom ždrijebu, Nino je u prvom kolu Plava Laguna Croatia Opena sa 6:3 i 6:3 nadjačao argentinskog kvalifikanta Marca Trungellitija, 161. tenisača svijeta, čime je došao do prve pobjede u karijeri na ATP Touru.

Utorak nije bio jednako uspješan Viktoru Galoviću. Prilika za hrvatskih “dva od dva” u prvom kolu bila je sjajna, ali Viktor je sa 6:0, 6:7(5) i 7:6(4) izgubio od mađarskog kvalifikanta Attile Balazsa (207.), uz čak sedam propuštenih meč-lopti u trećem setu.

Serdarušić je osigurao lijepe vijesti prolaskom kraj Trungellitija, kojeg je slomio s ukupno tri ‘breaka’ u meču, jednim u prvom i dva u drugom setu. Nino je iskoristio tri od svoje četiri ‘break’-lopte u dvoboju, a Argentinac prilika za ‘break’ nije ni imao – hrvatski adut bio je čvrst na servisu od početka do kraja.

Nakon prvog koraka, 22-godišnji Zagrepčanin će naredni izazov imati u osmini finala protiv novog argentinskog suparnika, Facunda Bagnisa (152.), s kojim će se sresti u četvrtak.

Galović bez završnog koraka protiv Mađara

Viktor Galović propustio je sjajnu priliku protiv kvalifikanta Balazsa, koji se izvukao s ruba poraza nakon što je prvi dio meča brzo otišao na njegovu stranu, bez gubitka gema u prvom setu. Viktor se podignuo u drugoj dionici, koju je riješio u ‘tie-breaku’, dok je u trećem setu imao ‘break’ prednosti i vodstvo od 5:3, a nakon toga počela je priča o neiskorištenim meč-loptama.

Hrvatski adut je prve dvije imao na servisu kod 5:3, kada je propustio 40:15, dok je gem kasnije ostao praznih ruku na Balazsevu servisu, poslije 15:40 u tom gemu. Nova šansa stigla je kod vodstva od 6:5, kada je mađarski kvalifikant bio suočen s 0:40 na servisu, ali ni ta prilika nije donijela sretni kraj za 28-godišnjaka iz Nove Gradiške.

Hrvatska je, tako, za dlaku ostala bez prilike za trojicu među posljednjih 16 u ždrijebu. Serdarušić se ulaskom u osminu finala pridružio drugom nositelju Borni Ćoriću, koji je bio slobodan u prvom kolu, a za ulazak u četvrtfinale u četvrtak će se boriti s jačim iz startnog ogleda Francuza Corentina Mouteta i talijanskog kvalifikanta Salvatorea Carusa.

Plava Laguna Croatia Open, prvo kolo:
Balazs (Mađarska, Q) – Galović (Hrvatska, WC) 6:0, 6:7(5), 7:6(4)
Serdarušić (Hrvatska, WC) – Trungelliti (Argentina, Q) 6:3, 6:3

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime