Nino Serdarušić izborio je četvrtfinale Futuresa na zemlji Antalyje, s nagradnim fondom od 15 tisuća američkih dolara. Trećepostavljeni 21-godišnji hrvatski adut proslavio je drugu ovotjednu uvjerljivu pobjedu u Turskoj, s prolaskom sa 6:3 i 6:2 u osmini finala protiv Talijana Davidea Galoppinija, 566. tenisača svijeta.

Nino je rano dolazio do prednosti u oba seta. U prvoj dionici je dvaput oduzimao Galoppinijev servis, s ključnim ‘breakom’ za vodstvo od 4:2, dok je u drugom setu ispustio 2:1 sa servisom, ali nakon toga više nije izgubio ni gem. Bilo je teže nego u prvom kolu protiv Brazilca Wilsona Leitea, no i osmina finala prošla je bez većih poteškoća.

Nakon što je slomio jednog Talijana, Serdarušić će u petak u četvrtfinalu ići na novog talijanskog suparnika. Čeka ga 34-godišnji Flavio Cipolla, nekada 70., a danas 889. tenisač svijeta, koji u Antalyji igra sa zaštićenim renkingom.

Lea Bošković nije preskočila drugu prepreku na 15 tisuća dolara vrijednom ITF-ovu turniru na zemlji Hammameta. Leu je u osmini finala u Tunisu sa 6:0 i 7:5 zaustavila petopostavljena Jelena Simić iz BiH, 517. na WTA ljestvici.

Simić je nadjačala 18-godišnju hrvatsku igračicu u dvoboju koji je postao zanimljiv u drugom setu, nakon što je prvih devet gemova u meču otišlo na stranu bosanskohercegovačke predstavnice. Poslije zaostatka od 6:0 i 3:0, Lea se vratila u egal u drugoj dionici, ali nije izdržala u završnici, s ključnim gubitkom servisa kod 5:5.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime