Dino Prižmić, Ivan Šodan, Sara Svetac i Leticia Tarocco bit će u akciji u polufinalu singla ovogodišnjeg Kvarner Opena, Tennis Europe turnira trećeg ranga u uzrastu do 16 godina u Rijeci.

Sa statusom trećeg nositelja turnira, Prižmić je na zemlji riječkog Kvarnera prošao četvrtfinale sa 7:6(5) i 6:2 protiv šestpostavljenog Crnogorca Matije Samardžića. Šodan je slavio u tri seta – 12-postavljeni hrvatski adut izborio je polufinale sa 6:3, 3:6 i 6:2 protiv 13. nositelja, Talijana Enrica Baldisserrija.

Prižmićev polufinalni suparnik bit će prvopostavljeni Slovak Peter Benjamin Privara. Šodan će se sresti s austrijskim kvalifikantom Aleksandrom Tomasom, koji je sa 6:3 i 7:5 zaustavio osmog nositelja Alena Billa, trećeg hrvatskog četvrtfinalista.

Sedmopostavljena Svetac dohvatila je polufinale turnira tenisačica s četvrtfinalnih 6:4 i 6:3 protiv treće nositeljice, Slovakinje Nikole Daubnerove. Osmopostavljena Tarocco je sa 6:2 i 7:6(5) bila bolja od četvrte nositeljice, bosanskohercegovačke igračice Sare Mikače.

Za ulazak u finale, Svetac će u subotu tražiti pobjedu nad šestom nositeljicom, Crnogorkom Divnom Ratković, koja je prošla četvrtfinale sa 6:1 i 6:3 protiv prvopostavljene Marijane Majetić. Tarocco će se u polufinalu također sresti s četvrtfinalnom pobjednicom nad hrvatskom suparnicom. Na putu će biti Slovenka Ela Nala Milič, koja je među posljednjih osam s 3:6, 7:5 i 6:2 svladala drugu nositeljicu Petru Marčinko.

Majetić i Marčinko utješile su se za poraze u singlu uspjesima u polufinalu parova, obje u hrvatskim kombinacijama – Majetić sa Svetac, a Marčinko s Tarocco.

Prvopostavljene Marijana i Sara došle su do hrvatskog ogleda u finalu s polufinalnih 5:7, 6:3, 10:5 protiv četvrtopostavljene hrvatsko-bosanskohercegovačke kombinacije Kornelia Hunčak/Sara Mikača. Druge nositeljice Petra i Leticia proslavile su 6:2 i 6:2 u polufinalu protiv trećepostavljenog slovačko-mađarskog para Nikola Daubnerova/Anna Kantor.

Alen Bill i Noa Vukadin igrat će u finalu muških parova. Trećepostavljeni hrvatski dvojac prošao je polufinale pobjedom u susretu s parom s još jednim hrvatskim igračem, sa 7:5, 6:3 protiv drugih nositelja Ivana Šodana i Litavca Viliusa Gaubasa.

Alen i Noa će u borbi za naslov ići na petopostavljene Slovake Petera Nada i Mateja Palča.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime