Dino Prižmić ostavio je za sobom uspješni tjedan na Tennis Europe turniru drugog ranga u uzrastu do 16 godina u Mariboru. Sa statusom trećeg nositelja turnira, Dino je otišao do kraja na mariborskim zemljanim terenima, a na završnoj prepreci proslavio je 7:5 i 7:5 u hrvatskom finalu protiv četvrtog nositelja Alena Billa.

Prižmić je otišao do kraja s pet dobivenih mečeva, a ova titula sveukupno mu je 12. u singlu na Tennis Europe turnirima, prva u uzrastu do 16 godina.

Hrvatska je u Mariboru imala i pobjednice parova i finalisticu singla. U konkurenciji parova slavile su prve nositeljice Marijana Majetić i Klara Vukičević, s napravljenim završnim korakom sa 6:7(6), 6:3 i 10:6 u finalu protiv drugopostavljene hrvatsko-slovenske kombinacije Ema Bubalo/Nika Strašek.

Sa statusom 10. nositeljice, Marina Škegro došla je do finala singla. Marina je na tom putu preskočila četiri prepreke, a na završnom je koraku sa 6:1 i 6:4 bila jača četvrtopostavljena Slovenka Petja Drame.

Tena Rajki došla je do polufinala mariborskog turnira u uzrastu do 14 godina, na kojem je bila četvrta nositeljica. Poslije tri dobivena meča, Tena je na polufinalnoj prepreci bila praznih ruku protiv drugopostavljene belgijske predstavnice Sare Pantelic, koja je slavila bez gubitka gema, sa 6:0 i 6:0.

Ćirić Bagarić do polufinala singla i finala parova

Lucija Ćirić Bagarić bila je u akciji na Tennis Europe turniru prvog ranga u uzrastu do 16 godina na tvrdoj podlozi španjolskog Torella, uz dolazak do polufinala singla i finala u konkurenciji parova, u suradnji s Ruskinjom Ksenijom Zajcevom, s kojom je bila prva nositeljica.

Četvrtopostavljena hrvatska tenisačica dohvatila je polufinale singla s tri preskočene prepreke bez gubitka seta. U lovu na finale više je pokazala prva nositeljica Zajceva, koja je slavila sa 6:3 i 6:2.

Igrajući sa Zajcevom, Lucija je na turniru parova stigla do finala, ali nije išlo do kraja. Hrvatsko-rusku kombinaciju su na završnoj prepreci sa 6:1 i 7:6(3) svladale druge nositeljice, Andorka Victoria Jimenez Kasintseva i Švicarka Sebastianna Scilipoti.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime