Hrvatski aduti obavili su pravi posao na početku kvalifikacijskog turnira europskog Winter Cupa u uzrastu do 14 godina. Prvi suparnik u švedskoj Karlskroni bila je Španjolska, a Hrvatska je bila bez krivog koraka, s tri dobivena meča u dva seta.

Predvođeni izbornikom Igorom Blazevićem, mladi hrvatski igrači došli su do prvog boda pobjedom Dine Prižmića, sa 6:2 i 6:0 protiv Alexa Padra Parre. Mili Poljičak proslavio je 6:4 i 6:2 protiv Carlosa Guerrera Alvareza, a par Dino Prižmić/Noa Vukadin postavio je završnih 3-0 sa 6:1 i 6:1 protiv kombinacije Alex Padro Parra/Alejandro Verdasco.

Hrvatska će se u subotu u polufinalu sresti s domaćom Švedskom. Pobjeda u tom susretu osigurala bi put na završnicu Winter Cupa.

Početak kvalifikacijskog turnira u Kijevu nije bio jednako uspješan hrvatskoj ženskoj reprezentaciji u istom uzrastu. Na četvrtfinalnoj prepreci u glavnom gradu Ukrajine ispriječila se Turska, koja je slavila s 2-1.

Turkinje su došle do vodstva pobjedom Ozlem Uslu, s 5:7, 6:2 i 6:3 protiv Leticije Tarocco. Eda Arli donijela je Turskoj drugi bod sa 7:6(2) i 6:1 protiv Lucije Ćirić Bagarić, a Hrvatska je smanjila na završnih 2-1 pobjedom para Lucija Ćirić Bagarić/Marijana Majetić, s 5:7, 6:2, 11:9 protiv Melise Senli i Ozlem Uslu.

Hrvatska će u nastavku turnira u Kijevu biti u akciji u razigravanju od petog do osmog mjesta.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime