Hrvatska će igrati na završnom turniru ovogodišnjeg europskog Summer Cupa u konkurenciji 14-godišnjaka i mlađih. Hrvatski aduti osigurali su put na završnicu dolaskom do druge pobjede na kvalifikacijskom turniru u bugarskom Burgasu, s 3-0 u polufinalu protiv domaće reprezentacije.

Hrvatski trojac osigurao je proboj u finale poslije prva dva singla. Dino Prižmić je sa 6:3, 3:6 i 6:4 svladao Dragomira Draganova, a Mili Poljičak proslavio je 6:4 i 6:1 protiv Dinka Dineva. Poljičak je došao do pobjede i u paru s Lukom Mikrutom, sa 6:1 i 6:1 protiv kombinacije Dinev/Draganov.

Hrvatska će se u završnom susretu turnira na zemlji Burgasa sresti s Rusijom, a završnica Summer Cupa za momčad koju vodi Igor Blažević slijedi već ovog vikenda u španjolskoj Murciji.

Kvalifikacijski turnir nije bio jednako sretan hrvatskim reprezentativkama u uzrastu do 14 godina. Hrvatske igračice su u polufinalu na zemlji češkog Rakovnika s 2-1 izgubile od Srpkinja.

Ekipa predvođena Davorom Jaićem bila je na dobrom putu nakon prvog singla, u kojem je Sara Svetac sa 7:5 i 7:6(1) svladala Darju Suvirđonkovu. Ipak, srpske reprezentativke izvele su preokret u nastavku.

Fatma Idrizović je s 3:6, 6:2 i 6:0 nadjačala Marijanu Majetić, a par Idrizović/Suvirđonkova osigurao je završnih 2-1 sa 6:3, 1:6 i 10:5 protiv kombinacije Ema Bubalo/Marijana Majetić.

Hrvatska će na kraju turnira u Češkoj u susretu za treće mjesto ići na Portugal.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime