Marin Čilić i Mate Pavić neće igrati u polufinalu ATP Finala u Londonu, Marin u pojedinačnoj konkurenciji, a Mate u paru s Austrijancem Oliverom Marachom. Čilića je iz kombinacija za polufinale izbacila pobjeda Alexandera Zvereva nad Johnom Isnerom u trećem kolu skupine Guge Kuertena, dok je Pavić s Marachom ostao praznih ruku nakon posljednjeg kola skupine Knowles/Nestor.

Matu i Austrijanca su sa 7:6(4), 6:4 svladali Poljak Lukasz Kubot i Brazilac Marcelo Melo, a posljednja šansa za polufinale nestala je osvojenim setom Francuza Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta protiv američkog dvojca Mike Bryan/Jack Sock.

Marach i Pavić su protiv Kubota i Mela nadoknadili rani ‘break’ minusa i zaostatak od 2:0 u prvom setu, ali nisu došli do cilja u završnici te dionice meča, s prolaskom poljsko-brazilske kombinacije u ‘tie-breaku’. Austrijsko-hrvatski par imao je lijepu priliku u drugom setu, s vodstvom od 3:1 u toj dionici, ali do kraja ogleda stvari su otišle na stranu Poljaka i Brazilca.

Mate je, tako, završio ovotjedni put na londonskom ATP Finalu, a idući izazov čeka ga za osam dana – u meču parova na hrvatskom gostovanju u Francuskoj u finalu Davis Cupa u Lilleu.

Zverev zatvorio vrata Čiliću

Alexander Zverev bit će drugi putnik u polufinale iz skupine Guge Kuertena u singlu. Nijemac se pridružio otprije sigurnom Novaku Đokoviću sa 7:6(5) i 6:3 protiv Johna Isnera u posljednjem meču u grupi, a takav rasplet značio je da Marin Čilić više nema mogućnost za prolazak dalje.

Čilić i Đoković će, tako, u posljednjem meču dana u Londonu igrati bez značajnije rezultatske napetosti na bilo kojoj strani. Neovisno o raspletu tog dvoboja, vodeći hrvatski tenisač završit će sezonu na sedmom mjestu ATP-eve ljestvice, na kojem je bio i uoči turnira u londonskoj O2 Areni.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime