Mate Pavić imao je uspješni debitantski nastup na ATP Finalu u Londonu, u suradnji s Austrijancem Oliverom Marachom. Nakon što su u skupini Woodbridge/Woodforde zamijenili Ivana Dodiga i Marcela Granollersa, Marach i Pavić su sa 6:4 i 6:4 nadigrali Boba i Mikea Bryana, kojima su, tako, nanijeli udarac u borbi za plasman u polufinale.

Ipak, legendarni američki blizanci još uvijek nisu nokautirani. Njihova ovogodišnja londonska sudbina bit će odlučena u večernjem meču trećeg kola u grupi, u kojem će se Lukasz Kubot i Marcelo Melo sresti s Jamiejem Murrayem i Brunom Soaresom. Braći Bryan je u tom ogledu potrebna pobjeda zasad stopostotnih Kubota i Mela.

Marach i Pavić nadjačali su suparničku bratsku kombinaciju s dva ‘breaka’ u meču, u prvom gemu prvog i sedmom gemu drugog seta. Bob i Mike nijednom nisu oduzeli servis austrijsko-hrvatskog dvojca, s propuštene obje ‘break’-lopte koje su imali u ovom susretu.

Pobjedom u suradnji s Austrijancem, Mate se pobrinuo da hrvatski aduti ne ostanu praznih ruku na ovogodišnjoj londonskoj završnici sezone. Marin Čilić prethodno je doživio poraze u svoja tri meča u singlu, dok su Dodig i Granollers bili bez pobjede u dva nastupa u konkurenciji parova.

ATP Finale, parovi, skupina Woodbridge/Woodforde, 3. kolo:
Marach/M. Pavić (Austrija/Hrvatska) – B. Bryan/M. Bryan (SAD, 5) 6:4, 6:4

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime