Mate Pavić i Ivan Dodig došli su do očekivanih pobjeda u prvom kolu muških parova u Roland Garrosu – Mate u drugopostavljenoj kombinaciji s Austrijancem Oliverom Marachom, a Ivan s Amerikancem Rajeevom Ramom, s kojim ove godine u Parizu igra u devetopostavljenom dvojcu.

U uspješni hrvatski dan u konkurenciji parova na pariškoj zemlji uklopile su se Darija Jurak i Donna Vekić. Darija i Donna su zajedno izbacile sedme nositeljice, Australku Ashleigh Barty i Amerikanku CoCo Vandeweghe.

Igrajući s Marachom, Pavić je u Roland Garros stigao u pobjedničkom zamahu, nakon prošlotjednog naslova u Ženevi, a seriju su nastavili s pariških startnih 6:2 i 6:2 protiv nizozemsko-kanadskog para Sander Arends/Adil Shamasdin. Mate i Austrijanac time su produžili i vlastiti niz dobivenih mečeva na Grand Slam turnirima, započet na siječanjskom putu do titule na Australian Openu.

U drugom kolu slijedi susret s jačima iz ogleda francusko-indijske kombinacije Fabrice Martin/Purav Raja i indijskog dvojca Yuki Bhambri/Divij Sharan.

Deveti nositelji Dodig i Ram su za svoju početnu pobjedu trebali tri seta. Ivan i Amerikanac su s 4:6, 6:4 i 6:1 svladali Čileanca Hansa Podlipnik-Castilla i Amerikanca Jacksona Withrowa.

Dodig i Ram će se u drugom kolu sresti s Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom i Novozelanđaninom Artemom Sitakom, koji su prošli početnu prepreku protiv njemačko-hrvatskog dvojca Andre Begemann/Antonio Šančić.

Jurak i Vekić pobrinule su se za lijepu vijest u prvom kolu ženskih parova s 2:6, 6:4 i 6:4 protiv sedmopostavljenih Barty i Vandeweghe. Dariji i Donni će idući izazov biti ogled sa slovensko-ruskim parom Dalila Jakupovič/Irina Hromačeva ili britansko-poljskom kombinacijom Naomi Broady/Magda Linette.

Susret parova Jakupovič/Hromačeva i Broady/Linette dogodit će se u četvrtak.

Roland Garros, tenisači, parovi, prvo kolo:
Dodig/R. Ram (Hrvatska/SAD, 9) – Podlipnik-Castillo/Withrow (Čile/SAD) 4:6, 6:4, 6:1
Marach/M. Pavić (Austrija/Hrvatska, 2) – Arends/Shamasdin (Nizozemska/Kanada) 6:2, 6:2

Tenisačice, parovi, prvo kolo:
Jurak/Vekić (Hrvatska) – Barty/Vandeweghe (Australija/SAD, 7) 2:6, 6:4, 6:4

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime