Mate Pavić pobrinuo se za nove sjajne vijesti iz Melbournea. Nakon ulaska u finale muških parova, u kojima igra s Oliverom Marachom, Mate je došao do završnog meča i u mješovitim parovima, u suradnji s Kanađankom Gabrielom Dabrowski. Osmopostavljena kanadsko-hrvatska kombinacija je u polufinalu ostavila Ruskinju Jekaterinu Makarovu i Brazilca Brunu Soaresa bez puno šansi, s prolaskom sa 6:1 i 6:4.

Na putu do pobjede, Mate i 25-godišnja Kanađanka slomili su trećepostavljenu rusko-brazilsku kombinaciju s dva ‘breaka’ u prvom i još jednim u drugom setu. Makarova i Soares propustili su dvije svoje prilike za ‘break’, obje u drugoj dionici meča.

Kanadsko-hrvatski par dovršio je polufinalni posao poslije 56 minuta igre, a Mate je prolaskom dalje izborio priliku za svoj drugi naslov u mješovitim parovima na Grand Slam turnirima. Do prve titule došao je preklani na US Openu, kada je bio u akciji s Njemicom Laurom Siegemund.

Dabrowski i Pavić će se u nedjeljnom finalu sresti s petopostavljenim mađarsko-indijskim parom Timea Babos/Rohan Bopanna. Mađarica i Indijac prošli su polufinale sa 7:5, 5:7 i 10:6 protiv španjolsko-brazilske kombinacije Maria Jose Martinez Sanchez/Marcelo Demoliner.

Mate će dočekati lov na naslov u dobrom raspoloženju.

– Bilo je fantastično. Odigrao sam već nekoliko mečeva u ‘miksu’, igram i u muškim parovima, ide sjajno, sve bolje i bolje, veselim se objema finalima – kazao je 24-godišnji ljevoruki Splićanin nakon polufinalne pobjede s Dabrowski.

– Pun sam samopouzdanja. Prije Australian Opena osvojio sam dva turnira, igrao sam puno mečeva i proveo puno vremena na terenu – dodao je Mate, spominjući da mu je samopouzdanje veliki saveznik u svakom ogledu.

Australian Open, mješoviti parovi, polufinale:
Dabrowski/M. Pavić (Kanada/Hrvatska, 8) – Makarova/Soares (Rusija/Brazil, 3) 6:1, 6:4

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime