Mate Pavić igrat će u finalu muških i polufinalu mješovitih parova na Australian Openu! Surađujući s Austrijancem Oliverom Marachom, Mate je prošao polufinalnu prepreku s 4:6, 7:5 i 7:6(4) protiv japansko-njemačkog dvojca Ben Mclachlan/Jan-Lennard Struff, dok je s Kanađankom Gabrielom Dabrowski proslavio četvrtfinalnih 6:3 i 7:6(0) protiv švedsko-nizozemske kombinacije Johanna Larsson/Matwe Middelkoop.

Sedmopostavljeni Marach i Pavić u subotu će igrati u drugom zajedničkom finalu na Grand Slam turnirima. Lani su se borili za naslov na travi Wimbledona, kada su pali u vrlo uzbudljivom meču, s 5:7, 7:5, 7:6(2), 3:6 i 13:11 u korist Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela. U ovogodišnjem finalu u Melbourne Parku dočekat će jače iz polufinalnog sudara 11-postavljene kolumbijske kombinacije Juan Sebastian Cabal/Robert Farah i legendarnih američkih blizanaca, šestih nositelja Boba i Mikea Bryana.

Austrijsko-hrvatska kombinacija je prolaskom polufinala nastavila stopostotni niz u sezoni, u kojoj su sada s 13-0. Pored toga, Mate je osigurao novi najbolji renking u karijeri na ATP-evoj ljestvici tenisača parova. Po trenutnim projekcijama, u ponedjeljak bi se trebao naći na petom mjestu na svijetu.

Prije nego na red dođe finale muških parova, 24-godišnji ljevoruki Splićanin u petak će biti na terenu u polufinalu ‘miksa’. Mate će u toj konkurenciji u osmopostavljenom paru s Dabrowski napadati svoje drugo finale u polufinalnom sudaru s trećepostavljenom rusko-brazilskom kombinacijom Jekaterina Makarova/Bruno Soares.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime