Njemačka i Australija imale su pobjednički početak u skupini A na Hopman Cupu u Perthu. Njemačka reprezentacija napravila je prvi korak u potrazi za finalom s 2-1 protiv belgijske ekipe, dok je Australija s 2-1 bila bolja od Kanade.

Odluka u susretu Njemačke i Belgije pala je u meču parova. Angelique Kerber i Alexander Zverev donijeli su svojoj reprezentaciji presudni bod s 4:2 i 4:3(2) protiv belgijske kombinacije Elise Mertens/David Goffin.

Prije toga, Kerber je dovela njemačku ekipu u vodstvo sa 7:6(6) i 7:6(1) protiv Mertens, koja je imala ‘break’ prednosti u oba seta, s 2:0 u prvoj i 5:4 sa servisom u drugoj dionici. Goffin se pobrinuo za belgijsko poravnanje na 1-1 sa 6:3 i 6:3 protiv Zvereva.

Australska ekipa razveselila je domaće navijače pobjedama u oba singla u sudaru s Kanadom. Daria Gavrilova proslavila je 6:1 i 6:4 protiv Eugenie Bouchard, a Thanasi Kokkinakis pobrinuo se za nedostižnih 2-0 sa 6:4, 3:6 i 6:3 protiv Vaseka Pospišila. Bouchard i Pospišil postavili su konačnih 2-1 s 4:3(1), 4:3(4) protiv kombinacije Gavrilova/Kokkinakis.

Njemačka će se u srijedu u drugom kolu sresti s Kanadom, dok će Australija tražiti pobjedu protiv Belgije.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime