Nikola Mektić nije napravio završni korak u suradnji s Poljakinjom Alicjom Rosolskom u mješovitim parovima na US Openu. Poljsko-hrvatska kombinacija doživjela je poraz u napetom finalu, u kojem su s 2:6, 6:3 i 11:9 slavili Amerikanka Bethanie Mattek-Sands i Britanac Jamie Murray.

Nikola i Poljakinja odlično su započeli svoj posljednji ovogodišnji meč na njujorškom Grand Slam turniru, ali poslije uvjerljivog prvog seta kojim su prošli s dva ‘breaka’, nastavak je otišao u smjeru njihovih suparnika. Mattek-Sands i Murray su u osmom gemu drugog seta došli do svojeg jedinog ‘breaka’ u meču, nakon kojeg su bili bez krivog koraka na servisu za set, dok su u produženom ‘tie-breaku’ nadoknadili minus od 4:1 i sa šest uzastopnih osvojenih poena okrenuli na 7:4.

Završnica je donijela još malo uzbuđenja. Rosolska i Mektić vratili su se u egal s tri uzastopne spašene meč-lopte nakon što su gubili s 9:6, ali nisu mogli dalje poslije poravnanja na 9:9. Preostala dva poena u finalu pripala su američko-britanskoj kombinaciji, s ključnim ‘mini-breakom’ na meč-lopti pri vodstvu od 10:9.

Nikola je, tako, bio praznih ruku u svojem prvom finalu na Grand Slam razini, a Hrvatska je ostala na dvije ovogodišnje titule u mješovitim parovima na četiri najveća svjetska turnira. Mate Pavić je početkom sezone na Australian Openu slavio s Kanađankom Gabrielom Dabrowski, a Ivan Dodig je na zemlji Roland Garrosa otišao do kraja s Latishom Chan s Kineskog Tajpeha.

US Open, mješoviti parovi, finale:
Mattek-Sands/J. Murray (SAD/Velika Britanija) – Rosolska/Mektić (Poljska/Hrvatska) 2:6, 6:3, 11:9

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime