Mile Matić i Mili Poljičak odlučivat će o pobjedniku ITF-ova juniorskog turnira petog ranga na dvoranskom tepihu Širokog Brijega! U programu s četvoricom hrvatskih aduta u polufinalu, prvopostavljeni Matić je sa 6:3 i 6:2 bio bolji od Luke Mikruta, dok je Poljičak sa 6:3, 3:6 i 7:5 svladao sedmog nositelja Grgu Dujmovića.

Mile i Mili borit će se za svoj prvi trofej u singlu na ITF-ovu juniorskom Touru. U godini u kojoj će proslaviti 15. rođendan, Poljičak se pobrinuo za odlično otvaranje sezone probojem do svojeg prvog finala na ITF-ovim turnirima, a i 18-godišnji Matić je prvi put korak do titule u singlu na ovoj razini natjecanja.

Mile Matić i Borna Devald, Junior Zagreb Cup
Matić i Devald zaključili novi uspješni zajednički tjedan (fotografija: Ivor Krapac)

Mile je do sada naviknutiji na osvajanje trofeja u konkurenciji parova, a u Širokom Brijegu dohvatio je novu titulu u hrvatskoj kombinaciji s Bornom Devaldom.

Prvopostavljeni dvojac napravio je završni korak u ždrijebu sa 6:4, 4:6 i 10:4 u finalu protiv drugih nositelja, Mađara Dominika Buzonicsa i Talijana Giovannija Peruffa, koji su dan ranije u polufinalu stali na put još jednom hrvatskom paru. Mađar i Talijan su za ulazak u finale sa 7:6(5) i 6:1 svladali kombinaciju Fran Mitrović/Mili Poljičak.

Devald i Matić proslavili su peti zajednički naslov na ITF-ovim juniorskim turnirima. Mile u kolekciji ima još četiri titule u suradnji s drugim igračima.

Naslovna fotografija: Richard van Loon, www.tennisfoto.net

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime