Ivan Dodig i Slovak Filip Polašek igrat će u četvrtfinalu muških parova na travi Wimbledona. Ivan i slovački tenisač prošli su osminu finala londonskog Grand Slam turnira u ogledu s trojicom hrvatskih aduta, sa 7:6(5), 6:4 i 7:6(3) protiv Nikole Mektića i Franka Škugora, koji su bili šesti nositelji.

Petra Martić nije dohvatila četvrtfinale turnira tenisačica. Sa statusom 24. nositeljice, Petra je u osmini finala sa 6:4 i 6:2 izgubila od osmopostavljene Ukrajinke Eline Svitoline, osme na svijetu, protiv koje se mučila s tjelesnim problemima u najvećem dijelu meča.

Dodig i Polašek osigurali su četvrtfinale u konkurenciji muških parova bez gubitka seta protiv šestpostavljene hrvatske kombinacije. Ivanu i Slovaku je na putu do pobjede bio dovoljan jedan ‘break’ u meču, za vodstvo od 2:1 u drugom setu, dok su u preostale dvije dionice riješili stvar prolaskom u ‘tie-breaku’.

Mektić i Škugor nisu iskoristili nijednu od svoje četiri prilike za ‘break’ u ovom ogledu, dok je Dodigova i Polašekova iskorištenost ‘break’-lopti bila 1/2.

Hrvatsko-slovački par će se u četvrtfinalu sresti s Novozelanđaninom Marcusom Daniellom i Nizozemcem Wesleyem Koolhofom.

Martić bez četvrtog koraka u singlu

Petra Martić bila je korak prekratka u potrazi za svojim novim najboljim rezultatom u Wimbledonu. Petru je u dva seta zaustavila osma nositeljica Svitolina, koja je izdržala zahtjevni prvi set, dok joj je u drugoj dionici išlo lakše protiv ozljedom opterećene hrvatske igračice.

Martić je igrala sa zavojem oko mišića noge, a tijekom meča javila se i bol u leđima, što je bilo previše za pariranje osmoj tenisačici svijeta. U seriji dugih gemova u prvom setu, Svitolina je stekla ključnu prednost ‘breakom’ kod 4:4, a u drugom setu obavila je najveći dio posla bijegom do 4:0, s dva ‘breaka’ prednosti.

Petra nije došla do četvrtfinala, ali utjeha će biti osigurani novi najbolji renking u karijeri. Po sadašnjem stanju, čeka je skok na 20. mjesto WTA ljestvice.

Wimbledon, tenisačice, osmina finala:
Svitolina (Ukrajina, 8) – Martić (Hrvatska, 24) 6:4, 6:2

Tenisači, parovi, osmina finala:
Dodig/Polašek (Hrvatska/Slovačka) – Mektić/Škugor (Hrvatska, 6) 7:6(5), 6:4, 7:6(3)

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime