Petra Martić bit će u akciji u drugom kolu ženskih parova u Roland Garrosu. Petra je u kombinaciji s Francuskinjom Alize Cornet uvjerljivo preskočila prvu prepreku u ždrijebu, sa 6:1 i 6:0 protiv čileansko-slovenskog para Alexa Guarachi/Tamara Zidanšek.

Cornet i Martić će u drugom kolu imati zvučni izazov. Srest će se s drugim nositeljicama, Mađaricom Timeom Babos i Francuskinjom Kristinom Mladenovic, koju je Petra svladala na drugom koraku u singlu.

Darija Jurak i Rumunjka Raluca Olaru nisu imale jednako uspješni start pariškog Grand Slam turnira. Od 16-postavljene hrvatsko-rumunjske kombinacije su u prvom kolu sa 6:2 i 6:3 bile bolje Njemice Anna-Lena Friedsam i Laura Siegemund.

Mate Pavić i Kanađanka Gabriela Dabrowski slavili su na početku puta u mješovitim parovima. Sa statusom drugopostavljenog para, Mate i Kanađanka su sa 6:4 i 7:6(3) izbacili Amerikanku Kaitlyn Christian i Danca Frederika Nielsena, a slijedi osmina finala protiv još jedne kombinacije s hrvatskim adutom, Frankom Škugorom, koji u “miksu” igra s Olaru.

Roland Garros, tenisačice, parovi, prvo kolo:
Friedsam/Siegemund (Njemačka) – Jurak/Olaru (Hrvatska/Rumunjska, 16) 6:2, 6:3
Cornet/Martić (Francuska/Hrvatska) – Guarachi/Zidanšek (Čile/Slovenija) 6:1, 6:0

Mješoviti parovi, prvo kolo:
Dabrowski/M. Pavić (Kanada/Hrvatska, 2) – Christian/Nielsen (SAD/Danska) 6:4, 7:6(3)

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime