Croatia Bol Open priprema se za svoje treće izdanje, s održavanjem ovogodišnjeg glavnog turnira u tjednu od 5. do 10. lipnja. Zemljani tereni Bola ponovno će otvoriti vrata sudionicama turnira iz serije 125K WTA Toura, a kao i do sada, popis igračica koje će igrati na Braču diktirat će termin koji nije najsretniji s obzirom na to da je riječ o drugom tjednu Roland Garrosa.

Na bolskom turniru u sadašnjem izdanju već su naviknuti da Pariz diktira puno stvari, a to uključuje i mogućnost nastupa jakih domaćih snaga. Za sada još ne znamo tko će doći i zaigrati, ali na zagrebačkom susretu s novinarima mjesec i pol prije ovogodišnjeg Croatia Bol Opena, podršku turniru i poziv gledateljima uputile su Petra Martić, Ana Konjuh i Jana Fett.

Direktor turnira Feliks Lukas bi, dakako, volio hrvatsku trojku vidjeti na okupu u tjednu turnira, ali svjestan je da mu zadatak pritom nije lak.

– Ana je igrala polufinale našeg turnira koje je nažalost zbog bolova morala predati, Petra je osvojila Bol u parovima, Jana još nije nastupila u Bolu, no obzirom koliko one napreduju iz godine u godinu, moram ulagati sve više energije kako bi ih pratio u njihovim uspjesima – kazao je Lukas u razgovoru s novinarima.

– Sve što naše cure postižu rezultat je njihovog rada i ulaganja njihovih najbližih. Samo u Europi ima 20 milijuna tenisača i biti u ‘Top 100’ kao što su naše cure trenutno doista je izuzetan rezultat. Moj je zadatak da pokušam podignuti razinu turnira i u budućnosti uklopiti u termin koji će našim tenisačicama najbolje odgovarati. Bol se održava u drugom tjednu Roland Garrosa i definitivno je u interesu domaćeg tenisa da se naše cure svojim igrama što dulje zadrže u Parizu. Stoga mi je u cilju pronaći najadekvatniji termin turnira i po mogućnosti ga sljedećih godina izdignuti sa 125K na viši, ‘International’ nivo, što bi bilo od velike koristi hrvatskom tenisu – dodao je direktor Croatia Bol Opena.

– Riječ je o odličnom turniru za kojeg se nadam da će se što dulje zadržati i razvijati svake godine – kazala je Martić, a pozitivnih dojmova iz dosadašnjeg boravka u Bolu prisjetila se i Konjuh. Fett je, pak, izrazila nadu da će ove godine prvi put biti u akciji na bolskom turniru.

Od poznatih stranih tenisačica, na Bol Openu bi ove sezone trebala zaigrati 33-godišnja Ruskinja Vera Zvonareva, nekadašnja druga tenisačica svijeta, koja je prvi od svojih 12 naslova na Touru proslavila upravo u Bolu, 2003. na tadašnjem WTA turniru na Braču.

Za dolazak na bolsku zemlju najavljena je i Talijanka Sara Errani, finalistica Roland Garrosa iz 2012., koja je lani u Bolu stigla do četvrtfinala. Očekuje se i Amerikanka Danielle Collins, ovogodišnja polufinalistica jakog WTA turnira u Miamiju, s četvrtfinalnom pobjedom nad Venus Williams na putu do tog rezultata.

Ovogodišnji bolski turnir imat će humanitarni karakter, s dodjelom ukupnog prihoda od ulaznica jedinoj sigurnoj kući u Dalmaciji kako bi se aktualizirao problem adekvatnog smještaja i skrbi za žene žrtve obiteljskog nasilja.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime