Petra Martić izdržala je svoj prvi izazov na ovogodišnjem putu na travi Wimbledona. Sa statusom 24. nositeljice, Petra je započela londonski Grand Slam turnir s 3:6, 6:3 i 6:4 protiv Amerikanke Jennifer Brady, 67. tenisačice svijeta.

Martić je u ranoj fazi meča prva došla do ‘breaka’ i imala je 2:1 sa servisom, a nakon što je ispustila prednost u prvom setu, sve je nadoknadila u nastavku meča.

U drugom setu nije bilo lako u petom gemu, u kojem je Petra držala za 3:2 sa spašenom ‘break’-loptom (30:40), a gem potom stekla je ključnu prednost koju je zadržala do kraja seta. Poslije ‘breaka’ za vodstvo od 4:2, 24-postavljena hrvatska igračica prošla je zahtjevni izazov na servisu u narednom gemu, kada je držala za 5:2 s novom spašenom ‘break’-loptom svoje suparnice.

Nakon zahtjevne završnice drugog, Petra se približila pobjedi ‘breakom’ kod 1:1 u odlučujućem setu. Do kraja dvoboja zadržala je prednost bez suočavanja s ‘break’-loptom.

Martić će se na novom koraku sresti s 18-godišnjom Ruskinjom Anastasijom Potapovom (71.). Ruska tinejdžerica izborila je drugo kolo sa startnih 2:6, 6:4 i 6:1 protiv Švicarke Jil Teichmann.

Wimbledon, tenisačice, prvo kolo:
Martić (Hrvatska, 24) – Brady (SAD) 3:6, 6:3, 6:4

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime