Petra Marčinko i Leticia Tarocco nisu izborile finale parova na Tennis Europe turniru prvog ranga u uzrastu do 14 godina u Stockholmu. Petopostavljene Petra i Leticia su na dvoranskoj tvrdoj podlozi glavnog švedskog grada doživjele polufinalni poraz od trećih nositeljica, Ruskinje Anastasije Gurjeve i Bjeloruskinje Hanne Citavec, koje su stigle korak do naslova sa 6:4, 2:6 i 10:4.

Marčinko je imala uspješniji dan u singlu, uz prolazak kraj dviju suparnica na utješnom turniru. Sa statusom 13. nositeljice, u četvrtfinalu je sa 6:0 i 6:1 bila jača od domaće predstavnice Edit Cosmo, a u polufinalu je proslavila 6:3 i 6:3 protiv Ruskinje Alevtine Ibragimove.

Finalna suparnica bit će 14-postavljena Ruskinja Diana Lemanova.

Matej Dodig igrat će u finalu utješnog turnira dječaka. Matej je prošao četvrtfinale sa 6:2 i 6:3 protiv Finca Lennija Loukkole, dok je u polufinalu sa 6:2 i 6:2 ispratio Austrijanca Sebastiana Sorgera.

Na završetku ovotjednog puta, 13-godišnji Osječanin će se u finalu sresti s Rusom Andrejem Kozlovim, koji je u završnom kvartetu sa 6:3 i 6:4 pobijedio Frana Rakonića, drugog hrvatskog polufinalista utješnog turnira.

Fran je prethodno u istom danu prošao četvrtfinale sa 7:5 i 6:4 protiv Austrijanca Daniela Zimmermanna.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime