Petra Marčinko i Ema Midžić ostavile su za sobom tjedan s puno pobjeda na Tennis Europe turnirima u uzrastu do 14 godina. Petra je došla do finala turnira prvog ranga u slovačkim Pieštanyima, a Ema je bila finalistica na turniru drugog ranga u Subotici.

Četvrta nositeljica Marčinko blistala je u dolasku do finala na zemljanoj podlozi u Slovačkoj. Proslavila je pet uvjerljivih pobjeda, bez gubitka seta, ali na završnoj prepreci nije išlo protiv drugopostavljene Čehinje Nikole Bartunkove, koja je bila bolja sa 6:2 i 6:0.

Petra je, tako, zaključila dvotjednu turneju Češkom i Slovačkom s dva finala singla. Tjedan ranije bila je finalistica i na turniru prvog ranga u češkom Rakovniku, tada također uz poraz od Bartunkove na završnoj prepreci, s 4:6, 6:2 i 7:5 u korist češke tenisačice u tom meču.

Osim u pojedinačnoj konkurenciji, Marčinko je u Pieštanyima bila finalistica i na turniru parova, u drugopostavljenoj hrvatskoj kombinaciji s Leticijom Tarocco. Petru i Leticiju su u finalu sa 7:6(4) i 6:1 svladale prve nositeljice, Čehinje Bartunkova i Amelie Smejkalova.

Sa statusom 10. nositeljice, Midžić je dohvatila finale na zemlji Subotice s četiri dobivena meča na svojem putu. Na posljednjem koraku u ždrijebu ispriječila se devetopostavljena Srpkinja Anđela Lazarević, koja je došla do naslova sa 6:3 i 6:1.

Nije išlo do kraja, ali 14-godišnja Osječanka se nakon subotičkog turnira može pohvaliti svojim prvom finalom u singlu na Tennis Europe natjecanjima. Prethodno je imala jedno finale parova, preklani u Stobreču u uzrastu do 12 godina.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime