Alen Bill, Ivan Šodan, Roko Stipetić, Stjepan Anišić, Sara Svetac, Klara Vukičević, Marijana Majetić i Marina Škegro igrat će u četvrtfinalu singla ovotjednog Tennis Europe turnira drugog ranga u uzrastu do 16 godina na zemlji Čakovca.

Uz osmorku koja je došla do četvrtfinala u pojedinačnoj konkurenciji, Hrvatska u Čakovcu ima i pobjednice parova, s naslovom u rukama drugih nositeljica Marijane Majetić i Sare Svetac.

Marijana i Sara dohvatile su zajedničku titulu sa 6:4 i 6:0 u finalu protiv prvih nositeljica, Ukrajinke Olge Molčanove i Slovakinje Emme Tothove. Majetić je time došla do osme titule u paru, dok Svetac sada ima tri naslova u konkurenciji parova na Tennis Europe turnirima.

Druga nositeljica Svetac izborila je četvrtfinale singla sa 7:5 i 6:1 u osmini finala protiv 13-postavljene Slovakinje Ele Platenikove, a za ulazak u polufinale borit će se s petom nositeljicom, Ruskinjom Alenom Kasatkinom. Ruska igračica je među posljednjih 16 sa 6:2 i 7:6(4) bila bolja od 10-postavljene Kornelije Hunčak.

Trećepostavljena Vukičević došla je do četvrtfinala sa 6:4 i 6:3 u osmini finala protiv 15. nositeljice, Rumunjke Patricije Georgiane Goine. Klara će se na narednoj prepreci u hrvatskom četvrtfinalnom dvoboju sresti s devetom nositeljicom Škegro, koja je među posljednjih 16 proslavila 6:4 i 6:4 protiv šestpostavljene Slovakinje Tothove.

Sedma nositeljica Majetić osigurala je nastup u četvrtfinalu sa 6:2 i 6:2 protiv 12-postavljene Ene Baltić iz BiH. Marijanina sljedeća suparnica bit će četvrta nositeljica, Slovakinja Salma Drugdova, koja je u osmini finala sa 6:2 i 6:2 nadjačala 14-postavljenu Tenu Rajki.

Lara Grulović i Hana Sokolović nisu prošle svoje prepreke među posljednjih 16 u ždrijebu.

Prvi nositelj Bill je u osmini finala muškog turnira u hrvatskom dvoboju sa 7:6(4) i 6:1 ispratio Doriana Vasunga. Alen će u četvrtfinalu ići na 11-postavljenog Slovenca Aljaža Kirbiša.

Drugopostavljeni Šodan dohvatio je četvrtfinale sa 6:2 i 6:2 u osmini finala protiv 15. nositelja, Čeha Adama Dude. Ivan će se u borbi za polufinale u hrvatskom ogledu sresti sa Stjepanom Anišićem, koji je među posljednjih 16 proslavio 3:6, 6:3 i 6:3 protiv sedmopostavljenog Austrijanca Tobiasa Wirlenda.

Sa statusom 12. nositelja, Stipetić je prošao osminu finala sa 6:3 i 6:3 protiv osmopostavljenog Muhameda Ademovića iz BiH. Roko će u četvrtfinalu tražiti pobjedu nad četvrtim nositeljem, Austrijancem Janom Kobierskim, koji je među najboljih 16 sa 6:1 i 6:1 ispratio 16-postavljenog Leona Babića.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime