Očekujući sezonu tijekom koje će proslaviti 36. rođendan, Mirjana Lučić-Baroni spremna je za izazove s kojima će biti suočena u dolazećim mjesecima. Vodeća hrvatska tenisačica, 32. na svijetu, pokušat će biti što bliže odličnim izdanjima iz prvog dijela 2017., a u razgovoru za službenu stranicu WTA Toura otkrila je i kako se nada da će biti potpuno zdrava – bez poteškoća s bolnim ramenom koje su je pratile unatrag nekoliko mjeseci.

Uzimajući u obzir rezultate iz prve polovice godine koja se približila kraju, Lučić-Baroni pred sobom neće imati jednostavni zadatak. Branit će puno bodova, ali kako je istaknula, lov na bodove nije prva stvar koja će joj biti u glavi. Glavna želja je osjećati se što bolje na terenu i biti u akciji u što više dvoboja s velikim ulogom.

Prvi dio posla Mirjana će imati na australskoj turneji, na kojoj je prijavljena za nastupe u Brisbaneu, Sydneyju i na Australian Openu. Na prvom Grand Slam turniru sezone čeka je branjenje značajnog bodovnog ulova. Početkom 2017. istaknula se probojem do polufinala, a taj doseg i dalje je vrlo upečatljiv.

– Nikada neću zaboraviti mečeve koje sam ondje prošla. Dojmovi su se usjekli duboko u meni. Svaki put kada se sjetim, osjećaj je fenomenalan, to mi daje veliku motivaciju za godinu koja me čeka – istaknula je vodeća hrvatska tenisačica razgovarajući za službenu stranicu WTA Toura.

Motiv je velik, a ako Mirjana koji puta i uspori u pripremama za novu sezonu, njezin kondicijski trener Blaine Bott podsjetit će kakva je nagrada moguća u slučaju da se prolije puno znoja. S obzirom da je proteklog ožujka napunila 35 godina, Lučić-Baroni je svjesna da su prave pripreme ključna stvar, još važnija nego kada je bila mlađa.

Tjelesno dovoljno spremna za nove izazove, Mirjana se veseli godini koja dolazi, a nada se da će sve proći bez poteškoća s ramenom. Bol je bila stalna pratnja još od sredine svibnja, a zbog ramena je prijevremeno zaključila sezonu, s posljednjim nastupom na prijelazu iz kolovoza u rujan na US Openu.

Veliki mečevi i pobjede kao glavni motiv

Lučić-Baroni je početkom godine uživala u odličnom nizu na Australian Openu, a pored toga, pamti i još tri turnira u prvom dijelu protekle sezone na kojima je dolazila najmanje do četvrtfinala. Bit će puno bodova za branjenje, no Mirjana tvrdi da se njima neće opterećivati.

– Sve što želim je uživati i igrati velike mečeve. Zanimaju me veliki rezultati, zbog toga igram. Šansa da to postignem daje mi motiv, zbog toga radim toliko naporno u pripremnom razdoblju. Prilika da napravim nešto veliko je razlog što i dalje igram, najbolje što mogu jest svoj maksimum dok se spremam i potom izaći na teren, nadam se da me čeka još jedna odlična sezona. Ipak, u prvom je planu zdravlje, o tome najviše razmišljam – zaključila je vodeća hrvatska tenisačica u najavi novih mečeva na WTA Touru.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime