Mirjana Lučić-Baroni neće ponoviti prošlogodišnji niz na Australian Openu. Nakon što je lani blistala na putu do polufinala, Mirjana se ove sezone oprostila porazom u drugom kolu, sa 6:3 i 6:1 u korist Bjeloruskinje Aliaksandre Sasnovič, 56. tenisačice svijeta.

Igrajući u ulozi 28. nositeljice, Mirjana nije mogla puno protiv 23-godišnje bjeloruske suparnice, koja ju je zaustavila u 55 minuta dugom meču. U prvom setu presudio je ‘break’ Sasnovič u osmom gemu, dok je u nastavku sve bilo riješeno s pet uzastopnih izgubljenih gemova Lučić-Baroni poslije 1:1, nakon što je Mirjana u drugom gemu drugog seta došla do svojeg jedinog ‘breaka’ u ovom dvoboju.

Na putu do poraza, Lučić-Baroni imala je dva asa i pet dvostrukih pogrešaka, uz 57 posto ubačenih prvih servisa, što nije bilo dovoljno dobro uzimajući u obzir samo 26 posto osvojenih poena nakon što se morala osloniti na drugi servis. Sasnovič je koristila prilike koje su se nudile i dohvatila je svoj novi najbolji rezultat na Grand Slam turnirima. Uoči ovogodišnjeg Australian Opena maksimum joj je bilo drugo kolo.

Ispadanjem u drugom kolu, Mirjana će ubilježiti značajni pad u poretku najboljih svjetskih tenisačica. Po sadašnjim projekcijama, na sljedećoj WTA ljestvici mogla bi biti na 65. mjestu, s 35 pozicija slabijim plasmanom od trenutnoga.

Australian Open, tenisačice, drugo kolo:
Sasnovič (Bjelorusija) – Lučić-Baroni (Hrvatska, 28) 6:3, 6:1

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime