Nick Kyrgios pobrinuo se za pobjednički početak 2018. godine. Na kraju prvog tjedna sezone, prvi australski reket dohvatio je svoj prvi naslov na domaćem terenu odlaskom do kraja na ATP turniru iz serije 250 na tvrdoj podlozi Brisbanea.

U ulozi trećeg nositelja, Kyrgios je u finalu opravdao ulogu favorita sa 6:4 i 6:2 protiv Amerikanca Ryana Harrisona. Američki tenisač je u ranijem dijelu tjedna iskoristio povoljni ždrijeb s obzirom na to da mu na putu nije bio nijedan postavljeni suparnik, ali protiv 22-godišnjeg Australca nije išlo. Domaći adut riješio je stvar s jednim ‘breakom’ u prvom i još dva u drugom setu.

Kyrgiosu je ova pobjeda bila njegova treća u međusobnim susretima s Harrisonom, svaki put bez gubitka seta. Njome je dohvatio svoju prvu titulu u Australiji, a četvrtu ukupno na ATP Touru, nakon slavlja u Marseilleu, Atlanti i Tokiju u pretprošloj sezoni.

– Svaki put kada sam izašao na teren, uživao sam u podršci koju sam dobio. Volim igrati pred vama iako se ponekad ne čini tako, ali to stvarno stoji – kazao je Kyrgios u obraćanju navijačima nakon finala, na početku sezone koja je imala njemu sjajno otvaranje.

Vodeći australski tenisač je naslovom u Brisbaneu osigurao dovoljno bodova za povratak među prvih 20 na svijetu. Skočit će s 21. na 17. mjesto, četiri pozicije ispod najboljeg plasmana u karijeri, koji je dohvatio preklani u listopadu.

ATP Brisbane, finale:
Kyrgios (Australija, 3) – Harrison (SAD) 6:4, 6:2

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime