Mjesec i pol prije susreta s Kazahstanom u četvrtfinalu Svjetske skupine Davis Cupa, znamo da će Hrvatska tražiti prolazak u polufinale na dvoranskoj zemlji Varaždina, ali još uvijek nije poznato hoće li domaća reprezentacija biti u najjačem mogućem sastavu. Očekuje se ekipa koja je bila na okupu u pobjedi nad Kanadom u prvom kolu u Osijeku, no za najjači sastav koji Hrvatska može imati nedostaje još jedan zvučni adut.

Za najjače što se može okupiti pod hrvatskom zastavom u Davis Cupu, reprezentaciji bi bio potreban i povratak Mate Pavića, koji je posljednji put bio u akciji u travnju 2014. u Prvoj skupini Euroafričke zone, u pobjedi nad Poljskom u Varašavi. Uoči osječkog sudara s Kanađanima i još svjež od osvajanja dvaju naslova na Australian Openu, u muškim i u mješovitim parovima, Mate je kazao da se ne vidi u reprezentaciji dok god je na klupi izbornik Željko Krajan, a s relativno malo vremena prije sudara s Kazahstanom, koji nas čeka od 6. do 8. travnja, pred nama je kratki rok da se to promijeni.

Izbornik Krajan nada se da bi se nešto moglo pomaknuti u pozitivnom smjeru, a tom temom pozabavio se nakon što je u Varaždinu potpisan ugovor o domaćinstvu četvrtfinalnog susreta.

– Dosta se u Osijeku govorilo o neigranju Mate Pavića pa i ovim putem želim reći da ga ponovno pozivam u reprezentaciju. Očigledno je da se Mate osjeća povrijeđen u vezi s ranijim nastupanjem u Davis Cupu i s komunikacijom sa mnom. Žao mi je ako sam nenamjerno pridonio takvom Pavićevu doživljaju i želim da okrenemo novu stranicu – kazao je hrvatski izbornik.

Krajan je dodao da će najbolji hrvatski tenisač u konkurenciji parova dobiti pozivnicu za sudar s Kazahstanom.

– Mislim da treba ostaviti prošlost iza nas i da svi trebamo podvući crtu. Reprezentacija je iznad svih nas, svi smo tu zbog predstavljanja hrvatskog tenisa u najboljem svjetlu. Imamo odličnu atmosferu u ekipi, odlične uvjete, odlične igrače, a uz podršku s tribina vjerujem da će nam to donijeti pobjedu protiv Kazahstana – istaknuo je izbornik.

Je li moguć dogovor poput onoga koji je vratio Bornu Ćorića u reprezentaciju u ovogodišnjem prvom kolu protiv Kanade, također nakon nesuglasica s izbornikom, doznat ćemo kako će se bližiti četvrtfinale u Varaždinu. Krajan se nada da će moći računati na Pavića, a očekuje da će na okupu biti i momčad iz Osijeka, kada su glavne uloge na putu do pobjede nad Kanadom imali Ćorić u singlu i međugorski dvojac Marin Čilić/Ivan Dodig u meču parova. U usporedbi s osječkim susretom, u konkurenciji za povratak u reprezentaciju bit će i Nikola Mektić, potencijalni dodatni adut u paru.

Prilikom potpisa ugovora o varaždinskom domaćinstvu četvrtfinalnog susreta, objavljeno je da će ulaznice stajati 150 i 200 kuna, ovisno o sektoru dvorane. Početak prodaje najavljen je za 10-ak dana.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime