Hrvatska je preskočila drugu ovogodišnju prepreku u Davis Cupu, u kojem idući izazov čeka u rujnu protiv Amerikanaca na domaćem terenu. Nakon prvog kola protiv Kanade u Osijeku, hrvatski aduti bili su uspješni u četvrtfinalnom ogledu s Kazahstanom u Varaždinu, ovog puta uz vodeću ulogu Marina Čilića u singlu.

Marin je u svojim pojedinačnim nastupima ostavio Dmitrija Popka i Mihaila Kukuškina bez puno šansi, a takav učinak zaslužio je pohvalu izbornika Željka Krajana. Nakon parova u kojima nije nedostajalo uzbuđenja, Krajan je mogao puno mirnije pratiti nedjeljni Čilićev dvoboj s Kukuškinom.

– Moram zahvaliti Marinu da mi je danas poštedio živce nakon parova jučer, koliko god da sam nemirno spavao prije današnjeg dana jer smo u petak svi vidjeli na kojem nivou Kukuškin može igrati u Davis Cupu – kazao je hrvatski izbornik, spominjući Kukuškinovu pobjedu protiv Borne Ćorića u prvom danu ovog četvrtfinala.

– Marinu svaka čast, čestitam cijeloj ekipi, ali Marinu posebno na ovom meču i na nivou na kojem je odigrao. Često pratim njegove mečeve, gledam ga ne samo u Davis Cupu, nego i kroz cijelu godinu, ne znam kada sam vidio da je od prve do zadnje minute odigrao na takvom nivou iako se zadnjih 20 minuta malo produžilo zbog meč-lopti i malo nervoze – nastavio je Krajan.

– Fascinantno je na takvom nivou dobiti tri seta sa 6:1 na zemlji. To svima nama daje više samopouzdanja za dalje, možda da još više možemo biti sigurni u to da odaberemo zemlju. Vidimo kakva je dva meča Marin odigrao u dvorani na zemlji, Borna isto može odigrati što smo već prije vidjeli, možda je bio malo iscrpljen u prvom meču, ali definitivno, sve je pozitivno iz ovog vikenda – istaknuo je izbornik.

Odabir za Amerikance

Još uvijek sa svježim dojmovima nakon završetka vikenda u Varaždinu, Krajan se dotaknuo i polufinala protiv SAD-a, koje je na rasporedu od 14. do 16. rujna. Slijedi odabir podloge i grada u kojem će se igrati.

– Pratili smo koje su kombinacije moguće i s kime bismo igrali, ali nismo do kraja ništa razriješili. Ne bi imalo smisla gledati dalje dok smo u meču koji nismo dobili, to ne radimo nikada, morali smo pričekati da meč završi. Što prije odlučimo, bit će bolje za nas, mogli bismo se spremiti, postaviti i fokusirati na taj meč – najavio je hrvatski izbornik ono što nas čeka, dodajući da bi se nešto više moglo znati već sljedećeg tjedna.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime