Ana Konjuh nije bila uspješna u ovogodišnjem prvom kolu Wimbledona. Još uvijek u potrazi za pravom formom u ozljedom skraćenoj sezoni, Ana je na početku puta na londonskoj travi pala u susretu s 18-godišnjom američkom kvalifikanticom Claire Liu, 237. tenisačicom svijeta i lanjskom juniorskom pobjednicom trećeg Grand Slam turnira sezone, koja je slavila sa 6:2, 6:7(2) i 6:3.

Amerikanka je pronašla put do drugog kola s četiri ‘breaka’ u prvom i još tri u odlučujućem setu. Ana je u prvoj dionici prva došla do ‘breaka’ i imala je 1:0 sa servisom, ali ostatak seta otišao je u smjeru Liu. U trećoj dionici presudila su još tri gubitka servisa hrvatske igračice, dva u nizu nakon 3:3.

Porazom u prvom kolu, Konjuh je ostala nekoliko koraka prekratka u odnosu na lanjsku osminu finala na trećem Grand Slam turniru sezone. Ovakav rasplet dovest će do pada iza 250. mjesta na svijetu – po trenutnim projekcijama, na dolazećoj WTA ljestvici trebala bi biti na 251. poziciji, sa 114 mjesta slabijim plasmanom od sadašnjeg.

Wimbledon, tenisačice, prvo kolo:
Liu (SAD, Q) – Konjuh (Hrvatska) 6:2, 6:7(2), 6:3

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime