Njemačka reprezentacija izborila je susret sa Švicarskom u finalu ovogodišnjeg Hopman Cupa. Njemačka je na dvoranskoj tvrdoj podlozi Pertha dovršila posao u prvom dijelu natjecanja svojom trećom pobjedom u skupini A, s 2-1 protiv Australije.

Angelique Kerber i Alexander Zverev nadjačali su domaću ekipu dolaskom do presudnog drugog boda u meču parova, s 1:4, 4:1 i 4:3(3) protiv Darije Gavrilove i Thanasija Kokkinakisa. Australska kombinacija vodila je s 3:1 u ‘tie-breaku’ trećeg seta, u kojem se igra do pet osvojenih poena, ali ostatak je otišao na stranu njemačkog para.

Prije odluke, Kerber se pobrinula za prvi bod za svoju reprezentaciju sa 6:1 i 6:2 protiv Gavrilove, dok je Kokkinakis poravnao na 1-1 s 5:7, 7:6(4) i 6:4 protiv Zvereva.

Belgija je završila svoj ovogodišnji put u Perthu s 3-0 protiv Kanade. Elise Mertens osigurala je prvi belgijski bod sa 6:4 i 6:4 protiv Eugenie Bouchard, a David Goffin proslavio je treću ovotjednu pobjedu u singlu sa 6:2 i 6:4 protiv Vaseka Pospišila. Goffin je u svoja tri nastupa u pojedinačnoj konkurenciji bio bez gubitka seta.

Za kraj, belgijska ekipa dohvatila je treći bod predajom Bouchard i Pospišila zbog ozljede kanadske tenisačice. S Pospišilom je zaigrala 19-godišnja Australka Maddison Inglis, a za tu priliku spojeni par je u ekshibicijskom ogledu došao do 3:4(3), 4:3(2) i 4:3(4) protiv Mertens i Goffina.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime