Ivo Karlović i Tereza Mrdeža nisu prošli prvo kolo glavnog ždrijeba na svojim ovotjednim turnirima. Karlović je doživio rani poraz na ATP turniru iz serije 250 na travi američkog Newporta, a Mrdeža je izgubila na početku glavne priredbe 250 tisuća američkih dolara vrijednog WTA turnira na zemlji Bukurešta.

Sa statusom šestog nositelja, dr. Ivo je u prvom kolu u Newportu bio praznih ruku protiv Argentinca Guida Andreozzija, 113. tenisača svijeta, koji ga je pobijedio sa 7:6(6) i 7:6(7). Šestpostavljeni 40-godišnji Zagrepčanin pritom je propustio ukupno tri set-lopte protiv servisa, pri vodstvu od 6:5 u ‘tie-breaku’ prvog seta i još dvije u drugoj dionici. Do prve je došao na Argentinčevu servisu u 10. gemu, kada je Andreozzi izdržao izazov na putu do 5:5, a drugu je imao pri vodstvu od 7:6 u ‘tie-breaku’.

Karlović je, tako, bio bez uspjeha u meču u kojem je zabio 19 asova i imao je 59 posto ubačenih prvih servisa, uz četiri dvostruke pogreške.

Mrdeža bez osmine finala u Rumunjskoj

Tereza Mrdeža u ponedjeljak je bila u akciji u dvostrukom programu u Bukureštu, uz poraz u završnici kvalifikacija, a potom i na početku glavnog turnira, na kojem je zaigrala sa statusom sretne gubitnice.

Tereza je prvo u trećem kolu kvalifikacija sa 6:3, 4:6 i 6:2 izgubila od 19-godišnje Australke Jaimee Fourlis, 284. na WTA ljestvici. Nakon što je ušla u glavni ždrijeb kao sretna gubitnica, hrvatska igračica je u potrazi za osminom finala pala u ogledu s Belgijkom Ysaline Bonaventure (114.), koja ju je zaustavila sa 6:3 i 7:5.

ATP Newport, prvo kolo:
Andreozzi (Argentina) – Karlović (Hrvatska, 6) 7:6(6), 7:6(7)

WTA Bukurešt, kvalifikacije, treće kolo:
Fourlis (Australija) – Mrdeža (Hrvatska, 4) 6:3, 4:6, 6:2

Glavni turnir, prvo kolo:
Bonaventure (Belgija) – Mrdeža (Hrvatska, LL) 6:3, 7:5

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime