Admir Kalender i Roko Horvat imali su još jedan pobjednički dan na ITF-ovu juniorskom turniru ranga A na tvrdoj podlozi japanske Osake. Osmopostavljeni Kalender prošao je drugo kolo singla sa 6:4 i 6:4 protiv Kija Lunga Nga iz Hong Konga, dok je Horvat sa 6:4, 2:6 i 7:5 svladao domaćeg igrača Seitu Watanabea.

Adi će sljedeći izazov imati u osmini finala protiv Japanca Ryome Matsushite. Rokov suparnik u lovu na četvrtfinale bit će peti nositelj, Danac Holger Vitus Nodskov Rune.

Kalender i Horvat slavili su i zajedno, uz dolazak do četvrtfinala turnira parova. Osmopostavljeni hrvatski dvojac je u osmini finala sa 7:5 i 6:4 svladao australsko-hongkonšku kombinaciju Chen Dong/Ki Lung Ng, a četvrtfinalni protivnici bit će im domaći aduti Tomoya Fujiwara i Taiyo Yamanaka.

Iva Zelić nije došla do osmine finala turnira juniorki u Osaki. Ivu je u drugom kolu sa 6:2 i 6:2 zaustavila 10. nositeljica, Ruskinja Diana Šnaider.

Osim u singlu, Zelić je doživjela poraz i među posljednjih 16 u konkurenciji parova, u suradnji sa Slovenkom Živom Falkner. Kineskinja Jiangxue Han i Francuskinja Elsa Jacquemot ispratile su Ivu i Živu s 4:6, 6:3, 10:7.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime