Hrvatske tenisačice nisu došle do finala kvalifikacijskog turnira europskog Winter Cupa u uzrastu do 16 godina. Hrvatska je u polufinalu u Minsku s 3-0 izgubila od Ukrajine, koja je tom pobjedom izborila završnicu u francuskom Brestu.

Hrvatske reprezentativke neće igrati na završnom turniru, a na kraju nastupa u glavnom bjeloruskom gradu čeka ih susret za treće mjesto u kojem će suparnik biti Velika Britanija.

Ukrajinke su riješile polufinalni ogled pobjedama u dva singla. Olga Molčanova je sa 7:6(6) i 6:3 bila bolja od Lucije Ćirić Bagarić, a Anastasija Konstantinovna Soboljeva proslavila je 6:0 i 7:6(5) protiv Marijane Majetić.

Igrajući s Katerinom Lazarenko, Soboljeva je bila uspješna i u meču parova, sa 6:4 i 6:2 protiv Ćirić Bagarić i Klare Vukičević.

Ljepše subotnje vijesti stigle su iz Budimpešte. Hrvatske igračice ondje su osigurale susret za peto mjesto na kvalifikacijskom turniru Winter Cupa u uzrastu do 14 godina.

Hrvatska je u razigravanju za plasman s 2-1 svladala Austriju, uz preokret nakon što je Tamara Kostic donijela Austrijankama prvi bod sa 6:3, 2:6 i 6:4 protiv Nore Knežević.

Leticia Tarocco osigurala je poravnanje sa 6:4, 5:7 i 6:1 protiv Liel Marlies Rothensteiner, a Tarocco je potom slavila i u paru s Petrom Marčinko, sa 6:2 i 6:0 protiv Kostic i Rothensteiner.

Hrvatske igračice će u nedjeljnom susretu za petu poziciju tražiti pobjedu nad Finkinjama.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime