Hrvatske reprezentativke završile su kvalifikacijski turnir europskog Winter Cupa u uzrastu do 16 godina na četvrtom mjestu poretka. Hrvatska je u posljednjem nastupu u Minsku izgubila od Velike Britanije, koja je u susretu za treću poziciju bila bolja s 3-0.

Britanke su osigurale ukupnu pobjedu slaveći u dva singla. Sofia Johnson je s 5:7, 6:3 i 6:4 svladala Klaru Vukičević, a Jasmine Conway pridružila se sa 6:1 i 6:3 protiv Lucije Ćirić Bagarić.

Conway i Johnson bile su uspješne i zajedno, sa 6:0 i 6:1 protiv kombinacije Marijana Majetić/Klara Vukičević u meču parova.

Završetak vikenda nije bio sretan ni hrvatskim tenisačicama u uzrastu do 14 godina, koje su doživjele poraz u borbi za peto mjesto na kvalifikacijskom turniru u Budimpešti. Finkinje su došle do pobjede s 2-1.

Sade Scharlin donijela je Finskoj prvi bod sa 6:1 i 6:4 protiv Nore Knežević, a Stella Remander je u svojem singlu s 1:6, 6:2 i 6:4 svladala Petru Marčinko.

Marčinko i Leticia Tarocco postavile su konačni rezultat pobjedom u ogledu parova, sa 7:6(2), 7:6(2) protiv Marisse Minetti i Sade Scharlin.

Fotografija, izvor: Tennis Europe

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime