Hrvatske reprezentativke bile su vrlo uvjerljive na prvoj prepreci na kvalifikacijskom turniru europskog Winter Cupa u uzrastu do 16 godina. Hrvatska je prošla četvrtfinale u Minsku s 3-0 protiv Austrije, a sve tri pobjede bile su bez gubitka seta.

Lucija Ćirić Bagarić donijela je prvi bod u glavnom bjeloruskom gradu sa 6:3 i 6:0 protiv Ines Faltinger, dok je Marijana Majetić postavila nedostižnih 2-0 sa 6:0 i 7:5 protiv Laure Pasterk. Za konačni rezultat pobrinule su se Ćirić Bagarić i Klara Vukičević, koje su sa 6:2 i 6:1 bile bolje od para Ines Faltinger/Sophia Wurm.

Hrvatska će se u polufinalu sresti s Ukrajinom. Susret je na rasporedu u subotu, a pobjeda bi donijela plasman na završni turnir koji se igra u francuskom Brestu.

Iz Minska su stigle dobre vijesti, a kvalifikacijski turnir tenisačica uzrasta do 14 godina donio je drugačiji, manje pozitivni rasplet za hrvatsku ekipu. Na četvrtfinalnoj prepreci u Budimpešti slavila je Velika Britanija, koja je prošla dalje s 2-1.

Hrvatska je krenula obećavajuće. Leticia Tarocco je sa 6:2 i 6:1 bila jača od Ranah Akue Stoiber, no stvari su u nastavku susreta krenule u smjeru Britanki. Eva Shaw je sa 6:3 i 6:4 svladala Petru Marčinko, a potom je slavila i u paru sa Stoiber, sa 6:2, 6:2 protiv Marčinko i Tarocco.

Hrvatska igračice nastavit će svoj put u glavnom mađarskom gradu razigravajući za plasman od petog do osmog mjesta.

Fotografija, izvor: Tennis Europe

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime