Hrvatski tenisači zaključili su uspješni vikend na kvalifikacijskom turniru europskog Winter Cupa u uzrastu do 14 godina. Nakon osiguranog plasmana na završnicu u češkoj Veski, Hrvatska je u finalu turnira kojemu je domaćin bio talijanski Ronchi dei Legionari s 2-0 svladala Švicarsku.

Prvi bod u susretu sa Švicarcima donio je Matej Dodig, koji je sa 7:6(7) i 6:4 bio bolji od Kiliana Feldbauscha. Antonio Voljavec osigurao je konačni rezultat pobjedom u svojem jedinom meču vikenda u Italiji, sa 6:3, 3:6 i 6:3 protiv Patricka Schoena.

Hrvatska će ponovno biti u akciji na završnom turniru koji je na rasporedu od 15. do 17. veljače u Veski. Ondje će cilj biti obrana naslova do kojega su lani stigli Mili Poljičak, Dino Prižmić i Noa Vukadin, predvođeni izbornikom Igorom Blaževićem.

Hrvatski reprezentativci u nedjelju su bili na terenu i na završetku kvalifikacijskog turnira u uzrastu do 16 godina, odigranog u Budimpešti. Slovenija je u borbi za peto mjesto bila bolja s 2-1.

Slovence je u vodstvo doveo Aljaž Jeran, koji je sa 7:6(5), 3:6 i 6:4 svladao Roka Stipetića, a Bor Artnak donio je drugi bod i nedostižni rezultat sa 6:2 i 6:4 protiv Noe Vukadina.

Par Luka Mikrut/Noa Vukadin postavio je završnih 2-1 sa 6:3 i 6:2 protiv kombinacije Bor Artnak/Gal Emeršič Potočnik.

Fotografija, izvor: Tennis Europe

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime