Hrvatski aduti bili su bez pogrešnog koraka na startu kvalifikacijskog turnira europskog Winter Cupa u uzrastu do 14 godina, kojemu je domaćin talijanski Ronchi Dei Legionari. Hrvatska je u četvrtfinalu s 3-0 nadjačala Portugalce, uz pobjede Mateja Dodiga i Patrika Jurine bez gubitka seta.

Dodig je osigurao odlični hrvatski početak susreta sa 6:3 i 6:2 protiv Tiaga Boschmansa, a Jurina je u svojem singlu proslavio 6:4 i 6:4 protiv Luisa Miguela Saraive. Matej i Patrik potom su bili uspješni i zajedno, sa 6:2 i 6:3 protiv para Tiago Boschmans/Joao Portugal.

Hrvatska će se u subotu u polufinalu sresti sa Slovačkom. Pobjeda u tom ogledu donijela bi odlazak na završni turnir u češkoj Veski.

Za razliku od četvrtfinala u društvu 14-godišnjaka i mlađih, prvi nastup na kvalifikacijskom turniru Winter Cupa u uzrastu do 16 godina nije bio uspješan hrvatskoj momčadi. Boreći se za pobjedu u Budimpešti, Hrvatska je na četvrtfinalnoj prepreci bila praznih ruku protiv Češke (3-0).

Česi su osigurali prolazak u polufinale poslije mečeva singla. Matthew William Donald je sa 6:4 i 6:3 svladao Nou Vukadina, a Adam Jurajda slavio je uz preokret, s 4:6, 6:2 i 6:1 protiv Luke Mikruta. Jurajda i Daniel Siniakov donijeli su Češkoj treći bod uvjerljivom pobjedom u meču parova, sa 6:0 i 6:3 protiv kombinacije Roko Stipetić/Noa Vukadin.

Hrvatsku do kraja tjedna čeka razigravanje za poredak od petog do osmog mjesta.

Komentiraj

Unesite komentar
Unesite ime